Andrian Candu cere CC să examineze cât mai rapid constituționalitatea legii cu privire la prețul plafon la produsele petroliere
Embed:
Andrian Candu cere CC să examineze cât mai rapid constituționalitatea legii cu privire la prețul plafon la produsele petroliere

Liderul partidului PRO MOLDOVA, Andrian Candu, cere Curții Constituționale să verifice, cât mai rapid, constituționalitatea legii cu privire la prețul plafon la produsele petroliere, pentru a putea fi evitată o eventuală criză în acest sector.
Sesizarea a fost depusă la începutul lunii iunie, iar potrivit legii, Curtea are la dispoziție șase luni pentru a o examina.
Documentul a fost semnat și de către colegul său de partid, Vladimir Cebotari.

"Curtea Constituțională le transmitem salutări, ar putea să fie salvatorul națiunii și al acestei crize, care iată, iată, s-ar putea să ia amploare. Tot ce trebuie să facă, puneți pe rol rapid sesizarea noastră, noi venim, vă argumentăm, și am rezolvat o criză. "

Andrian Candu menționează că a contestat această lege la Înalta Curte pentru că noua metodologie de calcul și aplicare a prețurilor la produsele petroliere elaborată de ANRE, care a intrat în vigoare la 1 iulie, ar fi defectuoasă. Potrivit lui, nu s-a luat în calcul vânzarea către angrosiști, nici faptul că importul de produse petroliere se face în mare parte doar din România, respectiv, asta ar fi o cauză pentru care prețul de vânzare nu diferă prea mult de la o stație la alta. Liderul PRO MOLDOVA a mai precizat că va face demersurile necesare către Președinție, astfel încât șeful statului, Maia Sandu să convoace Consiliul Consultativ la care să invite și petroliștii, iar împreună să găsească posibilități ca legea privind prețul plafon la produsele petroliere să fie suspendată. Contactată pentru un comentariu, purtătorul de cuvânt al șefului statului, Sorina Ștefârță, ne-a spus că așteaptă demersurile lui Andrian Candu. Ștefârță a mai adăugat că problema din domeniul petrolier este în vizorul președintelui Maia Sandu. Iar Elena Gorodișteanu, șefa departamentului relații externe de la Curtea Constituțională a precizat că sesizarea celor de la PRO MOLDOVA este în proces de examinare, iar decizia finală va fi publicată pe site-ul Curții, fără a menționa când ar urma să se întâmple asta.

 

© 2019 General Media Group Corp.
Toate drepturile rezervate.