Catastrofă aviatică în Rusia. Un avion cu 16 oameni la bord s-a prăbușit în Irkutsk. Patru oameni au murit
Embed:
Catastrofă aviatică în Rusia. Un avion cu 16 oameni la bord s-a prăbușit în Irkutsk. Patru oameni au murit

Catastrofă aviatică în Rusia. Patru persoane au murit, după ce un avion cu 16 oameni la bord a aterizat forțat în regiunea Irkutsk, pe malul unui râu. Aeronava mai avea de parcurs doar patru kilometri până la destinație. Câteva echipe de salvare au intervenit, iar victimele au fost preluate cu bărcile, pentru a fi transportate la spitalul cel mai apropiat din zonă.


"La operațiunea de salvare, inițiată la locul tragediei, au fost implicați peste 50 de oameni și zece unități tehnice de intervenție. Din nefericire, patru persoane au decedat. Operațiunile continuă. "

Trei dintre cele 12 persoane rănite sunt în stare gravă. Presa din Rusia scrie că, pentru a fi găsiți, pasagerii avionului au dat muzica la volum maxim și au început să strige când au observat felinarele salvatorilor.


"Da, sunt felinare! Oameni buni, ajutor! Cineva a venit. Suntem aici! Trei sau patru oameni au murit. Avionul a fost complet distrus. S-au rupt picioarele."

Avionul nu putea ateriza pe pistă din cauza ceții și a pornit să efectueze încă un cerc, s-a lovit de un deal, apoi a dispărut de pe radare. Una din cauzele accidentului ar fi fost o defecțiune la sistemul de navigație, afirmă pilotul aeronavei, într-o înregistrare audio publicată pe canalul Telegram Baza.


"A fost o defecțiune la sistemul de navigație. Navigatorul GPS a deviat traseul avionului, care era pe regim automat. În timpul urcării ne-am lovit de un deal și mi-am pierdut cunoștința. Din fericire, nu a urmat niciun incendiu. Fumul pe care îl vedeam era ceață. Când am pornit să facem al doilea cerc, am observat că pista de decolare era alta decât cea indicată de GPS."

Un comitet de anchetă a deschis, în acest caz, un dosar penal pentru încălcarea regulilor de siguranță.

 

© 2019 General Media Group Corp.
Toate drepturile rezervate.