Ce riscă femeia care și-a abandonat bebelușul în vie
Embed:
Ce riscă femeia care și-a abandonat bebelușul în vie

Femeia în vârstă de 31 de ani, care, acum două zile, și-a abandonat bebelușul pe câmp, imediat cum l-a născut, ar putea fi lipsită de drepturile părintești. Primarul comunei unde locuiește femeia a declarat că ceilalți patru copii, care au între 6 și 11 ani, vor fi plasați, pentru o perioadă, într-o familie de asistenți parentali. Acesta ne-a mai spus că familia se afla la evidența asistentului social și beneficia de compensații. 

Postul nostru de televiziune a intrat în posesia unor înregistrări video realizate chiar în momentul când doi soți, care munceau în câmp, au găsit bebelușul. Din imagini se vede că micuțul era ascuns într-un tufiș și plângea.

"Este o pasăre, pupăza tot așa face. Dar zic, ce pupăza ceea e nebună."

Oamenii s-au chinuit minute în șir să scoată bebelușul din tufișul des. Așa cum nu puteau ajunge la el, aceștia au fost nevoiți să taie crengile cu un clește.

"Băiețel, e băiețel. Doamne, mititelul."

Primarul localității unde locuiește mama bebelușului ne-a spus că aceasta mai are acasă patru copii. Femeia și soțul ei munceau cu ziua și beneficiau de ajutor social.

"Chiar personal, cu asistentul social, cu cei de la comisia raională le-am procurat mobilier, măsuță pentru a face lecțiile, scăunele, încălțăminte, îmbrăcăminte, produse alimentare."

Se pare că oamenii din sat nu știau că femeia în vârstă de 31 de ani era însărcinată. Aceasta nu a stat la evidența medicului de familie și nici măcar soțul ei nu ar fi știut că nevasta lui urma să mai aducă pe lume un copil.

"I-am spus: "Tu chiar nu ai știut că este însărcinată?" El îmi spune că n-a știut. El, în momentul acesta, când s-a născut copilul zice că nu a auzit. Zic măi, copilul când se naște, face semne de viață, plânge. El nu știe nimic, n-a văzut, nici n-a simțit, absolut nimic nu știe.", a declarat VICTOR SINOGACI, primar. 

Potrivit primarului, ceilalți copii ai cuplului urmează să fie plasați într-o familie de asistenți parentali.

"Noi înaintăm, în situația în care sunt copiii, vrem acum să ridicăm copiii de urgență, să-i plasăm într-o familie optimă. Acum, am făcut înștiințare către Procuratură, aducem la cunoștință că copiii vor fi ridicați și plasați în familie ca, mai departe, în decurs a 72 de ore, înștiințăm instanța de judecată și să decidem asupra situației de decădere din drepturile părintești sau altă formă.", a zis VICTOR SINOGACI, primar.

Între timp, bebelușul rămâne internat în Secția pentru Copii Prematuri de la Institutul Mamei și Copilului. Purtătorul de cuvânt al instituției, Maxim Cazacu, ne-a spus că starea de sănătate a acestuia este gravă, dar stabilă. În urma investigațiilor medicale, s-a stabilit că micuțul nu suferă de vreo maladie. Cât despre mama băiețelului, aceasta se simte bine și urmează să fi externată din spitalul din Nisporeni, unde a fost transportată imediat ce a fost găsită de oamenii legii. Vicedirectorul spitalului Alexandru Ciuș, susține că femeia nu a suferit nicio complicație după ce a născut în câmp. Luni, un nou-născut a fost găsit într-o vie din apropierea satului Cristeși, raionul Nisporeni. Ulterior, s-a stabilit că mama copilului se afla la muncă în câmp, când a intrat în travaliu. După ce a născut, aceasta a abandonat bebelușul și a declarat, ulterior, că a recurs la acest gest, deoarece nu are bani să-l crească.

 

© 2019 General Media Group Corp.
Toate drepturile rezervate.