Comisia Electorală Centrală urmează să stabilească cât ne vor costa alegerile parlamentare anticipate
Embed:
Comisia Electorală Centrală urmează să stabilească cât ne vor costa alegerile parlamentare anticipate

Comisia Electorală Centrală va stabili mâine cât ne vor costa alegerile parlamentare anticipate, care vor avea loc în 11 iulie 2021.
Decizia va fi luată în cadrul ședinței CEC, unde se va discuta despre organizarea scrutinului parlamentar.
Despre asta a vorbit președintele CEC, Dorin Cimil, într-un interviu oferit postului de televiziune CANAL5.
Cimil a precizat că suma de 120 de milioane de lei, care s-a vehiculat anterior, poate să difere de cea care urmează a fi aprobată vineri.

Dorin Cimil a specificat că suma care va fi aprobată de CEC urmează a fi identificată de Guvernul în exercițiu, chiar dacă acești bani nu sunt prevăzuți în bugetul pentru anul 2021.

"Este competența exclusivă a Guvernului. - Dar Guvernul în exercițiu, pentru că nu avem acum un Guvern cu atribuții depline? - Eu nu vreau să dau acum interpretări a normelor din Codul Electoral, v-am reprodus ceea ce se conține în deceretul prezidențial. Nu cred că Parlamentul își are compentența privind aprobarea unor modificări bugetare, este o competență strictă a Guvernului, care urmează a fi executată."

Interviul integral al președintelui CEC, Dorin Cimil, îl puteți urmări mâine la CANAL 5, în limba rusă la ora 21:00 și în limba română la 22:30.

Joi, Maia Sandu s-a întâlnit la Președinție cu membrii Comisiei Electorale Centrale. Președintele CEC, Dorin Cimil, i-a comunicat șefului statului că instituția pe care o conduce lucrează deja la elaborarea planului pentru organizarea alegerilor parlamentare anticipate, iar în scurt timp, CEC va prezenta devizul de cheltuieli necesar pentru desfășurarea scrutinului. Maia Sandu le-a cerut membrilor CEC să asigure alegeri libere, corecte și cu respectarea tuturor normelor epidemiologice.

 

© 2019 General Media Group Corp.
Toate drepturile rezervate.