Cum să deosebești o viroză de COVID-19. Explicațiile medicilor
Embed:
Cum să deosebești o viroză de COVID-19. Explicațiile medicilor

Suntem în pragul sezonului virozelor, iar medicii ne recomandă să învățăm să deosebim o răceala banală, de gripă sau COVID-19.

Tusea, febra mai mare de 38,8 grade sunt simptome specifice gripei și infecției cu SARS-CoV-2. Dacă aveți dificultăți de respirație, dispare gustul și mirosul, atunci e cazul să faceți un test la noul coronavirus.

Potrivit medicilor, o simplă răceală nu este însoțită întotdeauna de tuse și febră.
Cele mai frecvente simptome sunt strănutul, nasul înfundat, precum și durerile de gât și de oase. În cazul gripei se manifestă mai întâi tusea seacă, vocea răgușită, iar febra poate ajunge la 40 - 41 de grade, apar durerile de cap, frisoanele și o stare de oboseală. Iar în caz de COVID-19, pe lângă simptomele enumerate, caracteristic este dispariția mirosului și a gustului. Pentru a preveni răceala, gripa sau COVID, aveți grijă să acoperiți nasul și gura când tușiți sau strănutați, aruncați imediat șervețelul pe care l-ați folosit și spălați-vă cât mai des pe mâini. Medicii ne recomandă să ne adresăm imediat după ajutor atunci când apar simptome specifice acestor boli și să evităm automedicația.

 

© 2019 General Media Group Corp.
Toate drepturile rezervate.