Distracție cu final nefericit. Un bărbat din Chișinău a ajuns la spital cu arsuri grave după ce a fost la saună
Embed:
Distracție cu final nefericit. Un bărbat din Chișinău a ajuns la spital cu arsuri grave după ce a fost la saună

A ajuns la spital cu arsuri grave după ce a fost la saună. Este năpasta în care s-a pomenit un bărbat din Capitală, după ce peste el au căzut aproximativ 20 de litri de apă fierbinte. Tânărul ne-a povestit că a încercat să rezolve pe cale amiabilă incidentul, însă proprietarul saunei spune că nu se face vinovat de cele întâmplate. Veaceslav Ivanov spune că-și va face dreptate în instanță.

Veaceslav Ivanov ne-a povestit că incidentul a avut loc în data de 7 februarie. El, împreună cu familia sa și niște prieteni, au mers la o saună din sectorul Botanica al Capitalei. Distracția acestora, însă a durat doar jumătate de oră. Tânărul spune că a intrat în saună, iar ulterior a decis să se răcorească în camera șoc, locul unde era instalată o căldare cu apă, care în mod normal trebuia să fie rece ca gheața.

"Am tras de lanț, iar în loc de apă rece peste mine s-a răsturnat undeva 15-20 de litri de apă fierbinte. Eu eram în șoc. Soția a văzut cum a căzut pielea de pe față, de pe corp. Strigăte de durere și mi-am pus un ștergar cu apă rece pe față. După așa o arsură, eu credeam că gata e totul pierdut."

Imediat, soția bărbatului a sunat la 112, iar până la venirea medicilor, proprietarul saunei nu a mișcat niciun deget pentru a-l ajuta pe tânăr. Ulterior, Veaceslav Ivanov a fost transportat la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase ”Toma Ciorbă”. Astăzi, după aproape două săptămâni de chinuri, bărbatul a fost externat, însă, va trebui să urmeze un tratament pe o perioadă de un an. Soarta acestui tânăr se pare că nu-i dă nicio bătaie de cap proprietarului saunei. Inițial, acesta ar fi spus că îl va ajuta, iar ulterior a schimbat macazul.

"Nu mi s-a spus nimic. El în seara de 7 a spus că voi sunteți singuri vinovați. Mai mult nimic, adică nu se consideră el vinovat. A sunat-o pe soție zilele trecute și a spus ce ridicați așa gălăgie, că la dânsul totul e bine. Soția l-a întrebat "- voi ați văzut în ce stare e corpul lui ? - nu, că la dânsul tot normal. " Deja o să dăm în judecată."

Am încercat să discutăm cu proprietarul saunei pentru a afla ce s-a întâmplat în acea zi și de ce în acea căldare era apă fierbinte, însă nu am primit nici un răspuns.


"Nu pot că sunt la volan în primul rând, cerem scuze."

Reprezentanții Agenției pentru Protecția Consumatorului susțin că în asemenea cazuri, oamenii trebuie să-i sesizeze imediat. Ei afirmă că agentul economic trebuia în prealabil să-l anunțe pe bărbat sau să instaleze panouri informative, care ar anunța despre situația din acea cameră. În cazul în care informația nu a fost spusă, pot fi aplicate sancțiuni, în cazul în care consumatorul sesizează agenția.

 

© 2019 General Media Group Corp.
Toate drepturile rezervate.