Doi pensionari din orașul Sângera, vând lalele crescute la ei în grădină cu doar 4 lei bucata, pentru a-și câștiga pâinea
Embed:
Doi pensionari din orașul Sângera, vând lalele crescute la ei în grădină cu doar 4 lei bucata, pentru a-și câștiga pâinea

Mii de vârstnici din Moldova trăiesc la limita sărăciei. În timp ce unii numără bănuții de la o pensie la alta, alții încearcă să mai câștige câte ceva muncind prin jurul casei.
Este și cazul soților Iacub din orașul Sîngera, municipiul Chișinău, în vârstă de 88 și 89 de ani, care de câțiva ani cresc în gospodăria lor modestă mai multe soiuri de lalele.

Feodora Iacub a sădit primii bulbi de lalele acum câțiva ani.


"Mi-a dat o femeie din mahala 17 bucăți, 17 cepe. După care eu în fiecare an le înmulțeam. Ele au fost și mai multe, dar s-au pierdut, pentru că odată la 3,4 ani trebuiesc scoase și schimbate, dacă nu le schimbi se pierd."


În acest an, soții spun că nu mai au forțe să-și ducă marfa la piață, așa că așteaptă cumpărătorii la poartă.


"Da cine să treacă pe acest drum? Aici e o stradele unde vin doar oamenii care locuiesc aici, măcar la margine să ne putem duce, dar nu putem."


Povestea cuplului care încearcă să supraviețuiască din creșterea și vânzarea lalelor a ajuns pe rețelele de socializare.
Imediat ce a văzut postarea un tânăr din Capitală a mers la Sîngera și a cumpărat 375 de lalele, pe care le-a împărțit celor dragi.

 

© 2019 General Media Group Corp.
Toate drepturile rezervate.