Lecție dură, dar pe măsură. Mai mulți șoferi, prinși în stare de ebrietate la volan, și-au ispășit pedeapsa la morgă
Embed:
Lecție dură, dar pe măsură. Mai mulți șoferi, prinși în stare de ebrietate la volan, și-au ispășit pedeapsa la morgă

Și-au ispășit o parte din pedeapsă la morgă.
Mai mulți șoferi, care au fost prinși anterior în stare de ebrietate la volan, au participat la autopsii și au spălat cadavre la Centrul de Medicină Legală din Chișinău.
Vizita la morgă face parte din programul "Drink and Drive", implementat încă din anul 2018 în țara noastră, care presupune reeducarea conducătorilor prinși pe picior greșit.

"Este rău, nu beți băieți la volan."

Marți dimineața, la Centrul de Medicină Legală de pe strada Korolenko erau opt șoferi. Aceștia au rămas fără permis de conducere după ce au fost prinși băuți la volan, iar o parte din pedeapsă și-au ispășit-o printre cadavre.

"Îmi pare foarte rău, ce am văzut acolo este strașnic, foarte strașnic. Nu pot să transmit. Sunt cadavre foarte multe, este oribil tot. Niciodată, niciodată, nu voi urca beat la volan."

După ce au participat la autopsii și au spălat cadavre, șoferii au spus că și-au învățat lecția.

"Este rău, nu beți băieți la volan. Eu pentru trei păhare de vin, am căzut, așa că este rău, foarte rău. În morgă nu intrați, este foarte periculos."

"Am servit un pahar de bere și unul de vin. M-au oprit și mi-au luat permisul. Este strașnic, este jăle mare. Nu trebuie de servit și de ajuns pe aici. "

"Pentru acolo câteva puncte depășite de la normă, mi-au dat trei ani de zile și o amendă nebună. Trei ani de zile să nu fii la volan este problemă nu numai pentru mine, dar și pentru membrii familiei."

Deși este destul de dur, programul dă rezultate, spune șeful Inspectoratului Național de Probațiune.

"Încărcătura emoțională este una destul de ridicată. Aceștia conștientizează de fapt consecințele condusului în stare de ebrietate, chiar prin însăși vizita la Centrul de Medicină Legală, prin asistența, părțile componente ale programului. Mai mult de atât, ei împărtășe emoțiile cu rudele, mediul său de comunicare și are efect de prevenție."

În prezent, la programul "Drink and Drive" participă 40 de persoane. Din anul 2018, când a fost lansat, la program au participat în jur de 600 de conducători auto prinși în stare de ebrietate la volan. Acesta durează până la trei luni și costă patru mii de lei, bani achitați de șoferi. În cadrul programului sunt incluse 12 sesiuni, printre care o vizită la morgă și una la spital.

 

© 2019 General Media Group Corp.
Toate drepturile rezervate.