Municipiul Bălți are doi viceprimari noi. Unul dintre aceștia este cumătrul primarului fugar, Renato Usatîi
Embed:
Municipiul Bălți are doi viceprimari noi. Unul dintre aceștia este cumătrul primarului fugar, Renato Usatîi

Orașul Bălți are doi viceprimari noi, între care unul dintre ei, Nicolai Grigorișin este cumătrul primarului fugar, Renato Usatâi. Grigorișin va fi responsabil de domeniul gospodărie municipală. Iar Ghenadie Șmulschii va ocupa funcția de viceprimar pe domeniul economie și comerț, în locul lui Leonid Babii, care și-a anunțat demisia la începutul acestei săptămâni. Unii consilieri susțin că deciziile sunt ilegale.

Nicolai Grigorișin este militar de profesie și până în 1997 și-a desfășurat activitatea pe teritoriul Federației Ruse. Întrebat dacă are un plan de acțiuni și cum va rezolva problema deșeurilor, acesta nu a putut oferi soluții concrete.

Nici colegul său de partid, Ghenadie Șmulschii nu a putut prezenta un plan de acțiuni, pentru funcția pe care o va deține, începând de mâine. Acesta a evitat să spună ce funcții a deținut, anterior, și care este nivelul său de pregătire.

"- Am deținut funcția de adjunct pe problem economice și cred că e suficient.
-Cum stați la capitolul cunoașterea limbii de stat?
-Eu cred că ne vom înțelege unul pe celălalt atât în scris, dar și oral", a spus membrul formațiunii Partidul Nostru, Ghenadie Șmulschii.

Consilierul, Serghei Iordan consideră ilegală numirea în funcție a viceprimarilor, în lipsa edilului, Renato Usatâi.

"Cer să indicați în procesul verbal că eu nu voi vota acestă decizie pentru că o consider ilegală", a menționat consilierul Serghei Iordan.

Și juristul primăriei, Vitalie Balan a recunoscut că proiectele de decizie privind investirea noilor viceprimari au fost discutate în comisiile de specialitate în lipsa dispoziției primarului, fapt ce este o încălcare.

"În momentul în care aceste proiecte de decizie se discutau în comisiile de specialitate, nu a existat o adresare a primarului. Dacă adresarea ar fi fost, noi am fi dat o altă apreciere. Din păcate noi nici până acum, nu am văzut acestă adresare a primarului", a afirmat șeful Secției juridice Primăria Bălți, Vitalie Balan.

Amintim, că la începutul lunii ianuarie, Igor Șeremet, care deținea funcția de primar interimar și-a dat demisia, după criza deșeurilor din Bălți. Iar luni, Leonid Babii și-a anunțat demisia pe motive de sănătate.

 

© 2019 General Media Group Corp.
Toate drepturile rezervate.