O nouă șansă la viață. Un bărbat cu hepatită toxică a primit un ficat nou
Embed:
O nouă șansă la viață. Un bărbat cu hepatită toxică a primit un ficat nou

Viață salvată de un donator și de o echipă profesionistă de medici. Un bărbat de 36 de ani din Ceadîr-Lunga, diagnosticat cu hepatită toxică a mai obținut o șansă la viață. În premieră, medicii au efectuat un transplant de ficat unui unui pacient cu așa diagnostic. Operația a durat mai mult de 10 ore, iar donator a fost un pacient în moarte cerebrală.

Acum o lună, bărbatul în vârstă de 36 de ani a fost transportat de urgență la Spitalul Clinic Republican din Capitală. El a primit un diagnostic necruțător - insuficiență hepatică acută. Spre deosebire de pacienții diagnosticați cu ciroză, bărbatul nu avea timp să aștepte un donator de ficat, pentru că starea lui se agrava de la o oră la alta. În momentul în care pacientul se zbătea între viață și moarte, a apărut un donator compatibil. Bărbatul se consideră norocos și așteaptă cu mare nerăbdare să se întoarcă acasă la cei doi copii ai săi.

Intervenția a durat mai mult de 10 ore, iar medicii spun că operația este un succes. Pacientul a fost deconectat de la respirație artificială, iar acum se simte mai bine.

Profesorul universitar Adrian Hotineanu spune că în cazul acestui pacient fiecare zi era prețioasă.

"Pentru prima dată am putut să salvăm un pacient de 36 de ani, cu o insuficiență hepatică acută, adică din cauza unor procese toxice Pacientul nu avea nici o șansă dacă nu se transplanta în câteva zile", a spus chirurgul, Adrian Hotineanu.

Medicii îndeamnă oamenii să accepte donarea de organe, fapt ce ar însemna noi șanse la viață.

"Donatorul a fost o pacientă de 54 de ani. A suferit de un accident vascular. În timp de o oră și jumătate deja am început operația de prelevare multiorgană", a afirmat chirurgul, Sergiu Burgoci.

În prezent 72 de pacienți așteaptă un donator de ficat.

Sursa Foto: publika.md

 

© 2019 General Media Group Corp.
Toate drepturile rezervate.