Povestea lui Dany, lupul fugar de la Dănceni. Vezi cine l-a prins și unde a fost găsit
Embed:
Povestea lui Dany, lupul fugar de la Dănceni. Vezi cine l-a prins și unde a fost găsit

Un lup a pus pe jar oamenii din localitatea Dănceni, după ce timp de două zile s-a plimbat nestingherit prin sat. Potrivit autorităților locale, animalul, pe nume Dany, a evadat de la o mini grădină zoologică, care se află la marginea localității. După mai multe tentative, lupul a fost prins și transportat la menajerie.

Într-o postare pe facebook, primarul localității, Victoria Butuc-Guranda, a scris că lupul a fost văzut zilele trecute în preajma școlii, unde erau mai mulți copii. Din fericire, animalul nu a atacat pe nimeni. Cea care a alertat autoritățile a fost Natalia Conțulescu, o profesoară din localitate.

"Clar că nu am dormit liniștiți. Sigur că ne pune în gardă deoarece umblă copii prin tot satul. Am avut chiar și niște apeluri, că Doamna Natalia, că iată l-am întâlnit și chiar niște elevi l-au filmat. Eu desigur deodată am sesizat primăria, organele și au început să caute."

Oamenii din localitate spun că le era frică să iasă pe stradă în tot acest timp.

"Oleacă ne-am speriat că avem copii pe drum, animale, păsări, dar dacă totul cu bine s-a mântuit suntem bucuroși."

“Ori să-l închidă într-o încăpere special, ori să-i facă ceva, că este un pericol pentru copii și nici nu știi ce i se pare lui și sare la copii.”

Inițial, animalul a fost prins de Lilian Coceban, administratorul unei pensiuni din localitate.


"Administratorul pensiunii ne-a povestit că a observat animalul în timp ce se afla la această masă de lângă cotețul cu zeci de păsări domestice. Odată ce a înțeles că animalul este un lup, fără să stea mult pe gânduri a închis ușa cotețului pentru a proteja păsările și a imobilizat animalul."

"Probabil el nu a vrut să mă atace pe mine, dar găinușele. După ce am închis ușa, el a sărit la mine, a vrut să mă.. eu știu, a devenit agresiv. Eu de spaimă l-am prins și atât. Nu pot să spun că m-a rănit, pur și simplu le-a întors capul și vedeți aici, cred că cu coltele m-a atins, nu m-a mușcat."

Bărbatul a închis lupul într-o baie de vară, până vor veni proprietarii. Animalul însă a reușit să evadeze.

"L-am pus aici, am deschis ușurel, i-am dat apă ca el să nu iasă, l-am încuiat așa și am pus chestia asta aici. Dacă vedeți, mai este un pic de blană."

Într-un final, lupul a fost prins și dus la menajeria din localitate. Poliția și Agenția Mediului au deschis o anchetă comună.

"Animalul dat, ocazional evadează, însă identificarea faptei contravenționale referitor la întreținerea acestora animale deține ecologia."

Oamenii legii urmează să verifice dacă animalele de la menajeria de unde a evadat lupul sunt ținute în condiții optime și dacă proprietarii respectă normele de siguranță.

 

© 2019 General Media Group Corp.
Toate drepturile rezervate.