120 de pompieri, salvatori, medici, paramedici și voluntari, premiați de IGSU în cadrul Galei Bărbăției
Embed:
120 de pompieri, salvatori, medici, paramedici și voluntari, premiați de IGSU în cadrul Galei Bărbăției

120 de pompieri, salvatori, medici și paramedici dar și câțiva voluntari care au intervenit curajos în diverse operațiuni periculoase au fost premiați de Inspectoratul General pentru Situații de Urgență. Evenimentul, denumit Gala Bărbăției a fost organizat într-un restaurant de lux din Capitală.

Ghenadie Barbu a fost responsabil de misiunea de salvare a oamenilor care au avut de suferit în urma deflagrației de pe Bulevardul Moscovei din Capitală. Colonelul a primit diplomă pentru buna gestionare a operațiunii.

"Toți colegii mei au fost mobilizați la prima etapă pentru a salva persoanele, etapa de salvare a persoanelor a decurs destul de calitativ, apoi a fost etapa de recuperare a victimelor care au fost sub dărâmături", a afirmat colonelul Ghenadie Barbu.

Pompierul Sergiu Iacobache din orașul Vulcănești spune că în cei 12 ani de activitate a reușit să salveze sute de vieți, iar asta îl face să-și iubească și mai mult meseria.

"E imposibil să nu avem stres, dar atunci când ajuți oamenii primești o plăcere. Atunci când vezi oamenii vii și mulțumiți te simți bucuros", a zis pompierul Sergiu Iacobache.

În acest an, titlul de cel mai bun salvator i-a revenit lui Victor Lefter, din Bălți.

"Eu socot că nu sunt eu cel mai bun. Noi toți suntem buni", a spus salvatorul Victor Lefter.

Iar Radu Antoci a primit diplomă pentru cel mai bun paramedic. Tânărul spune că în activitatea sa fiecare secundă contează.

"Cele mai dificile sunt accidentele rutiere sunt foarte multe persoane traumate grav", a zis paramedicul SMURD, Radu Antoci.

"Au dovedit faptul că atunci când este greu toți sărim în ajutor unul la altul. Zi de zi sunt în serviciu, zi de zi riscă cu viața, zi de zi sunt alături de oameni atunci când este greu", a spus șeful IGSU, Mihail Harabagiu.

Și patrupedul Dani, care este mereu alături de pompieri, a primit o diplomă. Anul trecut, Dani a participat la mai multe competiții peste hotare, de unde a venit și cu medalii.

În cadrul Galei Bărbăției, au fost premiați cu diplome și câțiva jurnaliști care au mediatizat activitatea pompierilor. Printre aceștia se numără și reporterul PRIME TV Nicolae Boico.

 

© 2019 General Media Group Corp.
Toate drepturile rezervate.