15 întreprinderi au fost premiate de Ministerul Muncii
Embed:
15 întreprinderi au fost premiate de Ministerul Muncii

15 întreprinderi din Moldova au fost premiate de către Ministerul Muncii pentru respectarea legislației în domeniul securității muncii și pentru crearea condițiilor decente de muncă. Evenimentul a fost organizat astăzi cu ocazia Zilei Internaționale a securității și sănătății în muncă. 

Cu un trofeu s-a ales o întreprindere de asamblare a cablurilor. 

Uzina numără 60 de angajati. Muncitorii asamblează cabluri pentru ascensoare, scări rulante și utilaje medicale. Toată producția întreprinderii este exportata in Europa.

Potrivit directorului întreprinderii, angajații săi sunt motivați nu doar financiar să muncească.

"De la întemeierea întreprinderii am făcut tot posibilul ca ă respectăm legislația. Avem pentru muncitori vestiar unde pot să se schimbe, duș, lavuare, cantină pentru a lua masa", a declarat directorul companiei, Lilian Granciuc.

Patronii, care au primit astăzi diplome și trofee, spun că își tratează cu grijă subalternii și depun  eforturi pentru ca aceștia să se simtă în siguranță la locurile lor de muncă. 

"În primul rând prin condițiile de muncă, fiind că ne străduim ca lucrătorul să aibă condiții decente de muncă nu numai ceva real, dar și climatul psihologic, comportamentul între un șef și subaltern", a specificat directorul companiei, Gheoghe Malai.

Potrivit ministrului Muncii, companiile premiante au fost selectate riguros.

"Dacă resursele umane care activează în cadrul întreprinderii sunt sănătoase, dacă sunt mulțumite de condițiile de muncă, dacă nu se îmbolnăvesc, dacă nu au accidente, dacă nu au decese. Asta ne vorbește despre faptul că aceste întreprinderi respectă rigorile naționale", a afirmat ministrul Muncii, Protecției Sociale și Familiei, Stela Grigoraș.

Dintre cele 15 companii care au fost premiate, aproape jumătate sunt cu capital străin. 

 

© 2019 General Media Group Corp.
Toate drepturile rezervate.