250 de persoane au fost ARESTATE, după un nou protest de la Moscova. Care sunt cerințele manifestanților
Embed:
250 de persoane au fost ARESTATE, după un nou protest de la Moscova. Care sunt cerințele manifestanților

Un nou protest cu violențe în Rusia. 250 de oameni au fost reținuți ieri la Moscova, în timpul unei manifestații organizate de oameni nemulțumiți de conducerea țării. Printre cei reținuți de forțele cu destinație specială OMON se numără atât bărbați, cât și femei, minori și persoane cu dizabilități.

Printre cei reținuți sunt numeroși adolescenți. Ei au fost urcați în dubița poliției fără nicio explicație. 

În pofida numeroaselor arestări, protestatarii susțin că vor continua să iasă în stradă. 

Pentru a se ascunde de polițiști, mai mulți protestatari au intrat într-un hotel din centrul orașului. În clădire însă au fost făcute cercetări, iar toți cei care au fost găsiți au fost reținuți.

Oamenii au fost reținuți din cauză că au continuat să stea în stradă, chiar dacă protestul a fost autorizat până la ora 16:00, ora locală. Protestatarii cer ca la alegerile locale din 8 septembrie să fie înscriși și candidați independenți. În timp ce manifestanții susțin că la protest au fost 60 de mii de oameni, polițiștii au anunțat că au participat doar 20 de mii. 

În data de 27 iulie, în Moscova a avut loc un protest similar, doar că neautorizat. Atunci, au fost reținuți peste o mie de oameni. Deși protestul trebuia să aibă loc în fața primăriei, polițiștii au blocat accesul la instituție și i-au lovit cu bâte de cauciuc pe cei care nu s-au supus somațiilor. În urma violențelor, aproape 80 de oameni au fost răniți.

De asemenea, a fost inițiată o cauză penală în cadrul căreia 12 persoane au fost arestate. 

 

© 2019 General Media Group Corp.
Toate drepturile rezervate.