29 de ani de la canonizarea Sfântului Ștefan cel Mare. Sute de enoriași au venit la slujba în aer liber
Embed:
29 de ani de la canonizarea Sfântului Ștefan cel Mare. Sute de enoriași au venit la slujba în aer liber

Sute de enoriași s-au adunat la Mănăstirea Marta și Maria din raionul Căușeni pentru a sărbători 29 de ani de la canonizarea Sfântului Ștefan cel Mare.
Slujba religioasă a fost oficiată de un sobor de peste zece preoți de la mai multe biserici din țară.
Aceștia au fost acompaniați de un cor venit special de la Mănăstirea Putna, acolo unde este înmormântat Ștefan cel Mare.

La eveniment au venit enoriași din mai multe raioane ale țării.

"Ne-am rugat pentru un popor conștiincios, pentru că întâi de toate, Ștefan cel Mare a fost un domnitor și după aceea sfânt. Să ajungă la inima poporului că trebuie să fim patrioți."

" Ne-am rugat pentru pace, dreptate, dar cel mai mult pentru sănătatea noastră și a copiilor noștri. Suntem veniți de la Dubăsari, mereu cutreierăm toate mănăstirile care le cunoaștem."

Tradițional, ceremonia religioasă a fost organizată de conducerea Mitropoliei Moldovei.

"Semnificația sărbătorii este de anvergură și importanță națională, pentru că Ștefan cel Mare este voievodul nostru și cel care a format statalitatea, a stat strajă la hotare. A întărit acest pământ prin apărarea credinței noastre strămoșești, credința ortodoxă."

"Noi suntem astăzi aici pentru a mărturisi pe Hristos și pentru a aduce laudă credinciosului voievod, așa cum spune și cartea sfântă, celor drepți li se cuvine laudă. Dumnezeu să vă răsplătească eforturile duhovnicești, dragi credincioși."

Domnitorul Ștefan cel Mare s-a aflat pe tronul Moldovei timp de 47 de ani. În toți acești ani, el a purtat 47 de războaie dintre care a pierdut doar cinci. După fiecare victorie, marele voievod a înălțat câte o biserică. Ștefan cel Mare și Sfânt își doarme somnul de veci la Mănăstirea Putna din Județul Suceava, România.

 

© 2019 General Media Group Corp.
Toate drepturile rezervate.