30 de zile de arest! Doi procurori și doi polițiști au ajuns după gratii
Embed:
30 de zile de arest! Doi procurori și doi polițiști au ajuns după gratii

Patru persoane, printre care doi procurori, care ar fi pretins două sute de mii de dolari de la trei oameni de afaceri, își vor petrece următoarele 30 de zile după gratii. Judecătoria Chișinău cu sediul în sectorul Buiucani a dictat arest preventiv la solicitarea procurorilor anticorupție. Cel de-al cincilea învinuit a fost eliberat pentru colaborare cu anchetatorii. 

Roman Clim, procuror în cadrul oficiului Ciocana al Procuraturii Chișinău, nu s-a prezentat în fața magistraților. Avocații acestuia au refuzat să vorbească cu presa.

Colegul lui Clim, procurorul, Eugen Tifoi, însă a venit la judecătorie escortat de ofițerii CNA. Tifoi pledează nevinovat. 

"Ce sumă v-a revenit? - Nimic", a spus învinuitul Eugen Tifoi.

Un alt învinuit în această cauza penală este Valentin Samoil, șef adjunct al Direcției crimă organizată a Inspectoratului Național de Investigații.

"Acum nu comentez nimic", a zis învinuitul Valentin Samoil.

Avocatul susține că Samoil nu este vinovat.

"Probe în vederea învinuirii, care ar arăta direct că anume el a comis infracțiunea dată nu există. Chiar și denunțătorii la pornirea urmăririi penale nu au arătat la clientul meu", a zis avocatul Radu Cijicenco.

De cealaltă parte, procurorul anticorupție, Mihail Ivanov afirmă că cele cinci persoane au pretins două sute de mii de euro de la trei oameni de afaceri, cercetați pentru evaziune fiscală. Dar au primit o mită de aproape trei ori mai mică.

"Potrivit probelor administrate în cadrul urmăririi penale a fost stabilit că au fost extorcați și primiți 70 de mii de euro și șase mii de dolari. - Cum și-au împărțit acești bani? - Alte detalii nu vă putem oferi", a spus procurorul anticorupție Mihail Ivanov.

În schimbul mitei, aceștia urmau să-i scoată din arest și să-i scape de cauza penală pe businessmani. Învinuiții i-ar fi eliberat din arest pe oamenii de afaceri și le-ar fi întors o parte dintre obiectele ridicate la percheziții. Și le-ar fi recalificat infracțiunea din evaziune fiscală în fals în acte.

Învinuiții riscă până la 15 ani de închisoare.

 

© 2019 General Media Group Corp.
Toate drepturile rezervate.