30 de zile de arest pentru individul din Holercani care ar fi împușcat două adolescente, dintre care pe una mortal
Embed:
30 de zile de arest pentru individul din Holercani care ar fi împușcat două adolescente, dintre care pe una mortal

Bărbatul de la Holercani, care acum câteva zile, și-ar fi împușcat mortal fosta iubită de doar 16 ani, iar pe prietena acesteia, la fel de 16 ani ar fi rănit-o, va petrece 30 de zile în arest. Magistrații Judecătoriei Criuleni au admis demersul procurorilor, care au cerut aplicarea măsurii preventive. Bărbatul a refuzat să vorbească cu presa.

"De ce ați împușcat fetele? Vă pare rău? Câte împușcături ați efectuat? De unde ați luat arma? De cât timp o dețineați?"

Bărbatul suspectat de omorul fostei sale iubite și rănirea unei alte minore nu conlucrează cu ancheta. Atât procurorul de caz, cât și avocatul suspectului spun că tânărul de 27 de ani nu a depus niciun fel de mărturii.


"Este un drept al său să nu se încrimineze. Conlucrează cu organele de drept, dar nu s-a expus asupra vinovăției ori nevinovăției sale."


"Pe parcursul urmării penale, acesta și-a rezervat dreptul de a face careva declarații și nu s-a pronunțat asupra vinovăției."

Înainte de ședință, avocatul tânărului ne-a declarat că va cere ca acesta să fie cercetat în arest la domiciliu. După ședință, Vasile Tripac a spus că solicitarea tânărului, nu va ataca decizia la Curtea de Apel.

În acest caz a fost inițiat un proces penal pentru omor intenționat. Bărbatul riscă 20 de ani de pușcărie sau chiar detenție pe viață.
Luni, o minoră din Holercani a fost omorâtă, iar prietena ei, rănită. Potrivit poliției, între fata decedată, care avea doar 16 ani, și bărbatul de 27 de ani, s-ar fi iscat un conflict din gelozie. Acesta a scos arma și a tras mai multe focuri în direcția celor două adolescente. Ambele fete au fost rănite. Tânărul și-a dus fosta iubită la spital, însă aceasta a decedat în scurt timp. Și prietena fetei decedate, în vârstă de 16 ani, a avut nevoie de îngrijiri medicale fiind internată cu răni la picioare. A doua zi, agresorul a fost reținut de oamenii legii pe traseul Criuleni-Chișinău. El avea asupra sa și arma din care ar fi împușcat în cele două fete.

 

© 2019 General Media Group Corp.
Toate drepturile rezervate.