30 de zile de arest preventiv pentru tatăl care și-a ucis bebelușul de doar șase luni
Embed:
30 de zile de arest preventiv pentru tatăl care și-a ucis bebelușul de doar șase luni

Tânărul care, sâmbătă, și-a ucis în bătaie fetița de doar șase luni, pentru că plângea, a primit 30 de zile de arest preventiv. Decizia a fost luată, astăzi, de magistrații Judecătoriei Ungheni. Potrivit procurorilor, individul suferă de retard mintal și consuma alcool. Tot astăzi, micuța a fost înmormântată.

Tânărul, în vârstă de 25 de ani, a refuzat să discute cu echipa noastră de filmare, dar le-ar fi declarat procurorilor că regretă ce a făcut.

"Își motivează prin faptul că auzind plânsul copilului a avut o criză de nervi, în rezultatul căruia a aplicat câteva lovituri copilului cu pumnul în regiunea capului și în regiunea toracicului", a spus procurorul, Ghenadie Basoc.

Părinții copilei locuiau în satul Călinești, din raionul Florești, iar recent au venit la muncă în Capitală. Din acest motiv, ei au lăsat bebelușul în grija bunicii din partea mamei, care trăiește în comuna Măcărești, din Ungheni. Sâmbătă, cuplul a mers să vadă fetița, iar, după ce a stat la masă și a consumat alcool, tatăl a vrut să o adoarmă pe micuță. 

"El a luat fata de la mama din brațe să o schimbe și să o adoarmă. Sora mea a auzit că fata plângea și sormea s-a dus și s-a uitat pe fereastră și deamu fata era moartă", a menționat mama victimei, Lucia Chiriac.

"Eu m-am apropiat să îi i-au copilul și el m-a apucat de cap și am căzut jos. Să nu îi i-au copilul", a specificat bunica victimei, Mariana Chiriac.

Mama bebelușului susține că nu a fost prima dată când copila a fost bătută de tatăl agresiv. Acum trei luni, individul i-a rupt un picior. Atunci, el a fost reținut, iar ulterior cercetat în stare de libertate, pentru violență în familie. Potrivit procurorilor, expertiza psihiatrică a arătat că tânărul avea discernământ. Sătenii din Măcărești sunt șocați de cele întâmplate.

Autoritățile locale din comuna Măcărești spun că familia nu era una cu probleme. 

"Buneii nu consumau alcool, nici mama copilului. Am înțeles că tatăl copilului consuma uneori alcool", a specificat primarul comunei Măcărești, Iacob Pîntea.

"Noi nu am fost sesizați că este un copil problemă, sau este o familie problemă. La medicul de familie când s-a prezentat doamna a spus că copilul a adăugat, era sănătos, nu prezenta probleme", a declarat asistenta socială în comuna Măcărești, Lilia Mărcuță.

Tânărul riscă până la 15 ani de pușcărie, dar ar putea scăta de pedeapsă. Potrivit procurorilor, el se află în evidențele psihiatrului, întrucât are o formă ușoară de retard mintal.

 

© 2019 General Media Group Corp.
Toate drepturile rezervate.