9 iunie - zi de doliu național în Moldova, în memoria regretatului interpret Iurie Sadovnic
Embed:
9 iunie - zi de doliu național în Moldova, în memoria regretatului interpret Iurie Sadovnic

Mâine va fi zi de doliu național în Republica Moldova, în memoria regretatului interpret Iurie Sadovnic.
Un decret în acest sens a fost semnat de președintele țării, Maia Sandu, la solicitarea deputatului Monica Babuc.
Astfel, în întreaga țară drapelele de stat vor fi coborâte în bernă, iar la ora 12:00 va fi păstrat un minut de reculegere.
De asemenea, ceremonia funerară va fi transmisă în direct de postul public de televiziune.
Mai mulți oficiali au transmis astăzi mesaje de condoleanțe pentru rudele îndurerate.

Pe pagina sa de Facebook, președintele țării, Maia Sandu a menționat că Iurie Sadovnic a fost un interpret care a reușit să transforme în melodii de neuitat cele mai frumoase versuri ale poeților noștri. Iar muzica artistului va rămâne mereu în inimile noastre. Președintele speră că arta lui Sadovnic va cuceri și inimile generațiilor care urmează.

Iar ministrul Educației, Culturii și Cercetării, Lilia Pogolșa, a precizat că ziua în care a decedat Sadovnic este zi de doliu în cultura națională. Ministrul spune că este aproape imposibil să găsim moldoveni din generația independenței ale căror suflete să nu vibreze într-un mod aparte la auzul cântecelor lui Iurie Sadovnic.

Tot pe rețelele de socializare, deputatul Monica Babuc a cerut decretarea zilei de nouă iunie drept zi de doliu național. Babuc a scris și un mesaj emoționant. Rămânem orfani fără marii noștri creatori, inclusiv lipsa acută de omenie, compasiune, bunătate, solidaritate, empatie care caracterizează din plin societatea noastră, a menționat deputatul. 

Cu un mesaj de condoleanțe au venit și reprezentanții Primăriei Municipiului Chișinău. Într-un comunicat de presă se menționează că melodiile lui Iurie Sadovnic au înfrumusețat tinerețea generației anilor ʼ90 și promovează valorile general-umane: dragostea, curățenia sufletească, tinerețea, dar și respectul față de urmași.

Renumitul interpret, în vârstă de 69 de ani, a fost găsit mort în apartamentul său din sectorul Botanica al Capitalei. Potrivit poliției, artistul a decis singur să plece la ceruri lăsând un bilet de adio în care a scris că are prea multe boli și nu vrea să fie o povară.

 

© 2019 General Media Group Corp.
Toate drepturile rezervate.