A murit un șef de secție de la Spitalul din Anenii Noi, care a fost diagnosticat acum două săptămâni cu COVID-19
Embed:
A murit un șef de secție de la Spitalul din Anenii Noi, care a fost diagnosticat acum două săptămâni cu COVID-19

Un lucrător medical, care a fost diagnosticat acum două săptămâni cu COVID-19, a pierdut lupta pentru viață.
Mihail Preotesa, în vârstă de 65 de ani, activa în calitate de șef al Secției Terapie Generală la Spitalul Raional Anenii Noi. Reprezentanții Ministerului Sănătății susțin că moartea medicului nu a survenit din cauza COVID-19, iar la solicitarea familiei, motivul decesului nu poate fi divulgat.

Medicul Mihail Preotesa a activat în cadrul Spitalului Raional Anenii Noi timp de 35 de ani, iar în satul Cobușca Veche a activat în calitate de medic șef timp de șapte ani. Potrivit președintelui comitetului sindical al spitalului raional, Diana Bradu, medicul a fost diagnosticat cu COVID-19 acum două săptămâni.

"A fost internat la noi la spital, în Anenii Noi, și parcă totul era bine, a stat o săptămână, nu mai avea febră, ca ulterior brusc să înceapă să aibă din nou febră. Atunci a venit aviasan-ul și a fost transferat la spitalul republican. Era grijuliu cu pacienții, sincer să vă spun, tot spitalul plânge."

Și președintele raionului Anenii Noi, Ion Vicol, susține că moartea medicului este o tragedie mare pentru sistemul medical.

"Un om cu suflet mare care pe parcursul întregii vieți, imediat după finalizarea studiilor, a lucrat în raion, într-o localitate din raion până în ultima zi. Un specialist adevărat și ca șef al secției. Are familie cu copii, regretăm că așa de devreme a plecat din viață."

Acum câteva zile, soția victimei a scris o postare pe facebook în care a anunțat despre faptul că, împreună cu soțul ei, trec printr-un calvar, numit COVID-19. În mesajul său, femeia a precizat că soțul său a fost internat în secția de terapie intensivă a Spitalului Republican din Capitală, însă ea s-a vindecat datorită medicilor de la Spitalul raional Anenii Noi.

 

© 2019 General Media Group Corp.
Toate drepturile rezervate.