A spart toate tiparele în 2021! Care a fost parcursul din acest an a luptătoarei Irina Rîngaci
Embed:
A spart toate tiparele în 2021! Care a fost parcursul din acest an a luptătoarei Irina Rîngaci

Irina Rîngaci a galopat în acest an spre această distincție istorică.

Tânăra luptătoare, Irina Rîngaci, a spart tiparele în acest an și a câștigat patru medalii de aur la competiții importante. Ea a devenit prima sportivă din Moldova cu un asemenea palmares. De altfel, ceea ce a reușit Rîngaci în mai puțin de jumătate de an, mulți nu obțin de-a lungul întregii cariere. În primăvară, luptătoarea noastră a devenit campioană europeană la seniori și a cucerit titlul european la competiția rezervată sportivilor de până la 23 de ani. În august, Irina a devenit campioană mondială la tineret, iar aseară a pus cireașa pe tort. Rîngaci a devenit prima luptătoare din Moldova care cucerește titlul mondial la seniori, iar performanța ei a fost remarcată
de Federația Internațională de Lupte care a fost prima care a felicitat-o și a menționat că Irina a scris istorie. Performanța fabuloasă a Irinei Rîngaci a fost discutată astăzi și la Parlament. Deputații au aplaudat-o la scenă deschisă pe sportiva în vârstă de 20 de ani.

<>
"Irina Rîngaci, o tânără luptătoare de doar 20 de ani a devenit campionă mondială pe seniori. Este prima medalie de aur din istoria luptelor libere feminine din Moldova la seniori. Sportiva a demonstrat că prin multă muncă, modestie, greutăți și determinare se poate. Felicitări antrenorilor, părinților și tuturor celor care au contribuit la această performanță extraordinară."

Președintele Maia Sandu a lăudat-o și apreciat-o pe Irina Rîngaci pentru aurul adus de la campionat, precizând că prin muncă, ambiție și dedicație se poate reuși chiar și imposibilul.

 

© 2019 General Media Group Corp.
Toate drepturile rezervate.