Absenteism la alegeri în Ucraina. Doar 37 la sută dintre alegători au ieșit la vot
Embed:
Absenteism la alegeri în Ucraina. Doar 37 la sută dintre alegători au ieșit la vot

Prezență scăzută la alegerile locale din Ucraina, desfășurate ieri în țara vecină. Doar 37 la sută, adică puțin peste 10,5 milioane de alegători, au participat la scrutin. Potrivit presei locale, un indicator atât de scăzut nu a fost înregistrat niciodată în istoria țării. Ministerul de Interne din Ucraina a anunțat că în ziua alegerilor au avut loc mai multe incidente.

În regiunea Vinnița, doi bărbați aflați în stare de ebrietate au încercat să fure buletinele de vot dintr-o secție de votare. Un echipaj de poliție a ajuns la fața locului și i-a reținut pe atacatori. De asemenea, în ziua alegerilor, poliția a depistat mai multe încercări de mituire a alegătorilor.


Cazuri de corupere a alegătorilor au fost înregistrate în Kiev, Odessa, Zaporojie și Nikolaev. Cu toate acestea, Ministerul de Interne din Ucraina a anunțat că alegerile s-au desfășurat fără mari incidente.

"În total, au fost primite 4375 de cereri și mesaje, au fost întocmite 224 de procese verbale administrative, au fost inițiate 77 de proceduri penale . În plus, am primit 12 mesaje despre minarea a 18 obiecte".

În Kiev, 20 de candidați au concurat pentru fotoliul de primar, printre care și actualul edil, Vitalii Kliciko. Potrivit exit-pollului, acesta ar fi acumulat aproape 48% din voturi. Pe locul al doilea s-ar afla Alexandr Popov, 9 la sută din sufragii. Cu toate acestea, experții spun că și la Kiev va turul doi va avea loc și la Kiev. În paralel cu alegerile locale din Ucraina a fost desfășurat și un referendum. Oamenii au fost întrebați ce părere au despre aplicarea unei pedepse cu detenție pe viață pentru oficialii corupți, crearea unei zone economice libere în Donbass, reducerea numărului de deputați din Parlament, legalizarea canabisului în scopuri medicale, precum și despre utilizarea de către Kiev a garanțiilor de securitate prevăzute în Memorandumul de la Budapesta din 1994. Potrivit grupului sociologic Rating, o treime dintre alegători au refuzat să răspundă la întrebările propuse de președintele Ucrainei.

 

© 2019 General Media Group Corp.
Toate drepturile rezervate.