Accesul în cimitire de Paștele Blajinilor ar putea fi restricționat în Capitală
Embed:
Accesul în cimitire de Paștele Blajinilor ar putea fi restricționat în Capitală

Accesul în cimitire de Paștele Blajinilor va fi, cel mai probabil, restricționat în Capitală. În cadrul ședinței operative a Primăriei, edilul Ion Ceban a declarat că o decizie finală în acest sens urmează să fie luată în viitorul apropiat. Totuși, oamenii nu renunță la pregătiri. La Cimitirul „Sfântul Lazăr” din Chișinău a început deja marea curățenie, chiar dacă până la Blajini mai sunt cinci săptămâni.

Alexandru Coroliov a venit împreună cu familia să facă ordine la mormintele rudelor. Bărbatul ne-a spus că din cauza pandemiei nu a mai fost demult la cimitir.

"De doi ani de când nu am fost, trebuie să facem curat. Facem puțină ordine de Paștele Blajinilor, posibil să nu venim. "


"Pregătesc de vopsit mormântul. Venim în fiecare an și facem curat la cei apropiați."


"Am venit astăzi și am făcut curățenie. Am pus flori. "


"Am venit să fac curat înainte de Paștele Blajinilor."


Oamenii spun că nu sunt de acord cu închiderea cimitirelor de Blajini.


"Eu consider că totul este politizat și sper să se permită. Este afară, nu cred că oamenii vor sta unul chiar lângă altul. "


"Sperăm că vor permite, dar vedem deja."


"Trebuie să respectăm, dar ar fi bine măcar să nu închidă înainte de Paști cimitirele."


Autoritățile municipale nu au decis deocamdată dacă vor permite oamenilor să vină la cimitir de Paștele Blajinilor.


"Cel mai probabil, și în acest an vom rămâne să sărbătorim în cercuri restrânse, cu familia și părinții, nu vom merge în cercuri mari și, după miezul nopții, nu ne vom afla pe străzi. Iar de Paștele Blajinilor vom pomeni, și în acest an, pe cei răposați în afara cimitirului și, de preferință, acasă."


Anul trecut, Paștele Blajinilor a fost amânat pentru începutul lunii iunie, din cauza pandemiei de COVID-19, iar oamenii au fost obligați să poarte mască și să respecte distanța socială. Măsurile au fost impuse în localitățile din țară, iar în Capitală, Comisia Municipală Extraordinară de Sănătate Publică a decis ca toate cimitirile să fie închise de Blajini.

 

© 2019 General Media Group Corp.
Toate drepturile rezervate.