Actele de stare civilă eliberate în stânga Nistrului vor putea fi schimbate pe cele eliberate de autoritățile de la Chișinău
Embed:
Actele de stare civilă eliberate în stânga Nistrului vor putea fi schimbate pe cele eliberate de autoritățile de la Chișinău

Actele de stare civilă eliberate de administrația separatistă din stânga Nistrului vor putea fi schimbate pe cele eliberate de autoritățile de la Chișinău. Un proiect de lege în acest sens a fost aprobat, astăzi de Parlament în prima lectură. Documentul a provocat nemulțumirea liberalilor.

Liberalii au criticat documentul. Ei susțin că proiectul trebuia să fie coordonat cu partenerii externi.

"Nu este exclusă perfectarea frauduloasă a actelor nu doar de către locuitorii din această regiune, dar și de către cetățenii altor state", a spus deputatul PL, Roman Boțan.

Autorii inițiativei, deputații democrați, socialiști și cei de la Partidul Popular European spun că, de fapt, proiectul vine în întâmpinarea locuitorilor din regiunea transnistreană. Aceștia vor obține mai ușor acte de stare civilă recunoscute de Chișinău.

"Scopul strategic, de fapt, al acestui proiect este consolidarea încrederii de pe ambele maluri ale Nistrului în procesul de reintegrare a țării", a zis deputatul PSRM, Vladimir Țurcan.

"Sigur că noi privim și teritoriul din partea cealaltă a Nistrului și cetățenii care locuiesc acolo ca parte integră a RM. Pe noi ne doare sufletul și vrem să rezolvăm cât mai repede această problemă și să locuim într-un spațiu comun", a spus deputatul PDM, Dumitru Diacov.

Prevederile proiectului vor intra în vigoare după ce va fi votat de deputați în lectura a doua.

 

© 2019 General Media Group Corp.
Toate drepturile rezervate.