Acuzat de agresiune. Un tânăr din raionul Dondușeni spune că un polițist l-a agresat fizic
Embed:
Acuzat de agresiune. Un tânăr din raionul Dondușeni spune că un polițist l-a agresat fizic

Tânărul din Dondușeni, cercetat penal pentru că ar fi sechestrat, bătut și obligat un adolescent să-și sape mormântul, acuză un polițist de agresiune.

Cristian Palamarciuc susține că ar fi fost lovit de omul legii, după ce i-ar fi spus că este nemulțumit de mersul anchetei în care este vizat.

Polițistul a refuzat să comenteze acuzațiile, însă conducerea Inspectoratului afirmă că anchetatorul a aplicat forța fizică pentru că tânărul devenise violent. 

Cristian Palamarciuc, în vârstă de 24 de ani, spune că, acum patru zile, a mers să-i ceară explicații anchetatorului, iar ultimul l-ar fi bătut.

Incidentul este confirmat și de mama tânărului.

"Plin de sânge tot era și mâinele și hainele, scurta ruptă pe el era. Și vesta, și pantalonii, tot de sânge e murdar", a spus mama tânărului Valentina Palamarciuc.

Polițistul acuzat a refuzat să discute cu presa, în schimb, șeful adjunct al Inspectoratului de Poliție din Dondușeni afirmă că tânărul ar fi fost în stare de ebrietate și l-ar fi înjurat pe anchetator.

"Polițistul a încercat să curme acțiunile huliganice ale domnului Palamarciuc. Evident că a fost nevoit să aplice și forța fizică, deoarece a opus rezistență și nu s-a conformat cerințelor legale", a zis șeful-adjunct al Inspectoratului de Poliție Dondușeni, Vadim Palamarciuc.

În urma incidentului, Cristian, care este acuzat de sechestrarea unui minor, s-a ales cu încă un dosar penal, de această dată pentru huliganism. El a fost reținut pentru 72 de ore, iar ulterior plasat în arest preventiv.

"Am cerut să-i facă expertiza la Drochia. Mi-au spus că azi îi dă drumu acasă și vom putea face expertiza. Dar acum văd că l-au reținut pentru 30 de zile", a zis mama tânărului Valentina Palamarciuc.

"De ce ați considerat necesar să cereți arest? - Dumnealui. Este predispus la săvârșirea mai multor infracțiuni,din aceste considerente am înaintat un demers tot în folosul lui ca să nu comită și alte infracțiuni", a afirmat procurorul Veaceslav Vacari.

Cu o anchetă s-a ales, însă, și polițistul. 

"Procuratura s-a autosesizat și se examinează un ordin în baza articolului 174, în vederea stabilirii dacă a fost maltratat de colaboratorii de poliție în baza articolului 166 prim, adică tortură", a afirmat procurorul Veaceslav Vacari.

Dacă va fi găsit vinovat de huliganism, tânărul riscă până la patru ani de închisoare, iar, dacă se va demonstra că polițistul și-a depășit atribuțiile, el și-ar putea petrece următorii șase ani după gratii.  

Vara trecută, un băiat de 14 ani din raionul Dondușeni ar fi fost luat cu forța de acasă, bătut, închis într-un beci și impus să-și sape mormântul de vecinul său Cristian Palamarciuc, pentru că i-ar fi spart un geam.

Adolescentul și presupusul agresor au participat la emisiunea Vorbește Moldova de la PRIME, unde Cristian a declarat că îi pare rău de ceea ce a făcut.

"Cristi, de ce l-ai pus să sape acea groapă? - Am vrut așa să-i dai un fel de lecție, prin muncă, ca să nu mai facă ceea ce a făcut. Și după asta l-am închis în beci pentru 10-15 minute. - Nu contează. Ce drept ai avut tu să încui în beci un copil? - N-am avut niciun drept, nu m-am gândit atunci", a spus agresorul Cristian Palamarciuc.

 

© 2019 General Media Group Corp.
Toate drepturile rezervate.