Acuzații grave. Fostul prim-ministru Ion Chicu susține că în spatele arestării lui Stoianoglo ar fi Sergiu Litvinenco
Acuzații grave. Fostul prim-ministru Ion Chicu susține că în spatele arestării lui Stoianoglo ar fi Sergiu Litvinenco
Acuzații grave. Fostul prim-ministru Ion Chicu susține că în spatele arestării lui Stoianoglo ar fi Sergiu Litvinenco

PAS și Maia Sandu sunt ostaticii propriilor promisiuni electorale de a lupta împotriva corupției și comit, din grabă, greșeli care pot avea urmări grave. Declarația aparține fostului prim-ministru Ion Chicu, invitat aseară la emisiunea ”Prime Time” de la Prime. Chicu a comentat cazul Stoianoglo și a calificat tot ce s-a întâmplat drept o lovitură de stat.

Fostul prim-ministru Ion Chicu afirmă că noua guvernare a înțeles prea târziu că lupta anti-corupție nu e doar o lozincă, iar din această cauză comite multe erori.

”Ei clar că fiind strânși de timp, presați și de alți factori cum ar fi prețurile, iarna, pandemia încearcă disperat să facă niște pași. Dar ceea ce au făcut, de fapt poți cataloga ca lovitură de stat pentru că nu poate ramura legislativă și executivă să se comporte într-un așa mod cu justiția.”

Ion Chicu e convins că reținerea lui Alexandr Stoianoglo a fost organizată de ministrul Justiției Sergiu Litvinenco.

"Analfabetismul și obrăznicia cu care domnul Litvinenco și acoliții lui au făcut această schemă este o pată neagră pentru Republica Moldova care nu se va termina fără consecințe. "

Litvinenco nu a fost de găsit pentru a comenta declarația fostului premier. Însă anterior el a negat acuzații de acest gen, precizând că asupra procurorilor nu s-au făcut presiuni politice.
Totodată, Ion Chicu avertizează că dosarul Stoianoglo poate avea consecințe grave pentru guvernare.

”Electoratul PAS în mare, mare parte sunt oameni inteligenți, oameni care pot judeca, pot cântări și credeți-mă că ultimul lucru pe care aceștia îl așteaptă de la guvernare este reinstaurarea fricii. Acest electorat care îl considerăm elevat nu va tolera reinstaurarea fricii.”

Fostul prim-ministru a comentat și situația lui Ruslan Popov, adjunctul procurorului general suspendat. Chicu spune că aceasta ar fi o încercare de intimidare a celor din Procuratură.

”Au verificat, au trimis la fisc să verifice acele surse, fiscul urmează să verifice. Procuratura până când nu are nici un temei absolut, deci este ceva inventat din câte înțelegem. Cel puțin nu au prezentat altă informație. De fapt eu cred că urmăresc intimidarea și de a arăta cine în țară e boss-ul, dar nu mai ține acest lucru în Republica Moldova.”

Purtătorul de cuvânt al Partidului Acțiune și Solidaritate, Aurica Jardan, a refuzat să comenteze declarațiile ex-premierului Ion Chicu.

 

© 2019 General Media Group Corp.
Toate drepturile rezervate.