Acuzații grave în adresa șefului statului. PAS susține că Igor Dodon vrea să falsifice alegerile
Embed:
Acuzații grave în adresa șefului statului. PAS susține că Igor Dodon vrea să falsifice alegerile

Acuzații grave la adresa președintelui Igor Dodon.
Deputatul PAS, Sergiu Litvinenco, declară că socialiștii și liderul lor neformal, Igor Dodon, pregătesc fraudarea alegerilor prezidențiale din 1 noiembrie și a anunțat că va sesiza
Procuratura Generală în legătură cu probele pe care le deține în acest sens. Potrivit alesului, este vorba despre presupusa falsificare a cererilor de înregistrare prealabilă pentru deschiderea secțiilor de votare în Federația Rusă. Igor Dodon a respins acuzațiile, iar Comisia Electorală Centrală nu a comentat deocamdată declarațiile deputatului PAS.


Sergiu Litvinenco susține că a depistat mai multe carențe în opt cereri semnate de o persoană prin care se solicită înregistrarea prealabilă a 300 de cetățeni ai Republicii Moldova, care în ziua alegerilor prezidențiale din 1 noiembrie se vor afla în Federația Rusă. Potrivit PAS, toate sau o parte dintre aceste semnături au fost falsificate sau colectate de la persoane care nu intenționează să voteze peste hotarele Republicii Moldova.


"Aceasta doamna a adus cereri de înregistrare prealabilă de parcă sunt pentru 300 de persoane care s-ar afla în Federația Rusă și care solicită deschiderea secțiilor de votare în Moscova și Sankt-Petersburg, conținul acestor cereri denotă indicii foarte clar că aici lucrurile au fost falsificate. Această persoană în 2020 nu a ieșit din Republica Moldova."

Pe de altă parte, șeful statului Igor Dodon, care a anunțat deja că va candida pentru cel de-al doilea mandat, susține că PAS operează cu informații false.


"Cine strigă despre falsificare - cei care înțeleg că vor pierde. Iată, PAS înțelege că cel mai probabil va pierde aceste alegeri, cred că diferența va fi de peste 100 de mii de voturi între mine și Maia Sandu. Noi dorim ca să fie secțiile de vot și în Est, și în Vest. Și eu consider că în acest an trebuie să fie deschise mai multe secții de votare în Federația Rusă."


Am trimis o solicitare la Comisia Electorală Centrală pentru a afla ce măsuri urmează a fi întreprinse, dar deocamdată nu am primit un răspuns.
Recent, CEC a anunțat că decizia finală privind organizarea secțiilor de votare în străinătate va fi luată până în data de 26 septembrie.

 

© 2019 General Media Group Corp.
Toate drepturile rezervate.