Acuzații grave. Mediator din Ucraina acuzat de planificarea unor asasinări
Embed:
Acuzații grave. Mediator din Ucraina acuzat de planificarea unor asasinări

Acuzații grave la adresa lui Volodimir Ruban, unul dintre mediatorii schimburilor de prizonieri dintre Ucraina și separatiștii din Donbas. Bărbatul a fost arestat și pus sub acuzare pentru planificarea asasinării președintelui ucrainean și a altor demnitari de rang înalt de la Kiev, scrie publicația Kiev Post.

Agenții serviciului ucrainean de securitate l-au oprit la un punct de control din apropierea orașului Horlivka din Donețk, localitate ocupată de Rusia. Ruban avea în vehiculul cu care se deplasa un mortier, obuze de mortiere, mai multe arme de asalt ak-47 și încărcătoare. Potrivit actelor de acuzare, Ruban ar fi achiziționat armele și munițiile în Donbas și le transporta la Kiev.

Împreună cu complicii lui, ar fi planificat să atace cartierul guvernamental din capitala Ucrainei, în special clădirea Radei și Administrația Prezidențială. Potrivit planului, țintele atacurilor erau președintele, parlamentarii și alți oficiali guvernamentali. În plus, aceștia doreau să provoace numeroase victime și haos în capitală pentru ca forțele armate din Donbas să se retragă și să se concentreze pe restabilirea ordinii în Kiev.

Volodimir Ruban a negat acuzațiile și a spus că ar fi transportat diverse bunuri. Agenții ucraineni au interceptat un prim transport de armament al lui Ruban în noiembrie 2017.

 

© 2019 General Media Group Corp.
Toate drepturile rezervate.