Adio, DISFUNCȚII ERECTILE! Din acest an, în Moldova vor fi făcute implanturi peniene
Embed:
Adio, DISFUNCȚII ERECTILE! Din acest an, în Moldova vor fi făcute implanturi peniene

Șase bărbați din zece din țara noastră suferă de disfuncții erectile. Sunt datele medicilor andrologi, care afirmă că problema afectează, în mare parte, bărbații trecuți de vârsta de 40 de ani. Potrivit specialiștilor, disfuncțiile pot fi înlăturate definitiv cu ajutorul unui implant. Operația se efectuează deja de patru ani în Europa, iar, din acest an, se va efectua și în Moldova. Deocamdată, nu se știe, însă, cât vor trebui să plătească bărbații pentru această plăcere.

Medicii susțin că disfuncțiile erectile pot apărea din cauza stresului, oboselii, fumatului și a consumului excesiv de alcool. În unele cazuri sunt provocate, însă, de anumite boli.

"Este disfuncția erectilă endocrină cauzată de patologie a sistemului hipotalam, hipofizar. Este disfuncție erectilă organică cauzată de diabetul zaharat, de patologia glanda tiroidei și cauzată de hiperprolactinemie", a spus șeful Centrului municipal de Andrologie, Igor Cucu.

Până nu demult, funcția organului genital masculin era restabilită temporar prin tratament medicamentos. Acum, însă, problema poate fi înlăturată definitiv cu ajutorul unui implant, dotat cu un rezervor cu ser fiziologic.

"Este constituit din trei straturi și are silicon la vârf, pentru duritate. Cel mai important, proteza este acoperită cu un strat de antibiotic, ceea ce îl face sigur și cu un procent de zero risc pentru dezvoltarea infecțiilor", a zis medicul urolog și androlog din Italia, Gabriele Antonini.

Operația de implantare durează doar 15 minute, iar activitatea sexuală poatea fi începută după 30 de zile de la intervenție.

"Pacientul va avea o sensibilitate normală, orgasm deplin, o ejaculare fiziologică. Pacientul va putea procrea, adică va putea avea copii și o activitate sexuală normală", a zis medicul urolog și androlog din Italia, Gabriele Antonini.

Din acest an, operația va putea fi efectuată la Centrul Municipal de Andrologie din Capitală. Deocamdată, nu se cunoaște, însă, cât va costa intervenția în țara noastră. În Europa, prețul unui astfel de implant variază între 10 și 20 de mii de euro.

 

© 2019 General Media Group Corp.
Toate drepturile rezervate.