Adio, Iurie Sadovnic! Interpretul a fost condus pe ultimul drum cu onoruri militare
Embed:
Adio, Iurie Sadovnic! Interpretul a fost condus pe ultimul drum cu onoruri militare

Zi de doliu național.
Iurie Sadovnic a fost condus astăzi pe ultimul drum.
Mulțimea adunată să-l deplângă pe marele artist i-a dăruit ultimele aplauze.
Haiducul muzicii noastre a fost înmormântat lângă regretații Anatol Dumitraș și Mihai Volontir, la Cimitirul Central din Capitală.
Toți cei care au venit să-și ia rămas bun de la Iurie Sadovnic au exprimat o tristețe de nedescris, iar colegii săi de scenă au împărtășit amintiri și au remarcat cât de importantă este punerea în valoare a artiștilor.

Sicriul interpretului a fost scos din biserică în ropote de aplauze.


Admiratorii lui Iurie Sadovnic spun că nu-i vor uita cântecele.

"Este o pierdere, tare mi-a plăcut cum a cântat și iată am ieșit să îl petrec puțin."

"Foarte dureros, foarte dureros. Dumnezeu să îl ierte. Trebuia să ne mai facă veselie încă mulți ani."

"El a fost unul dintre numele care va rămâne în amintire, pe mult timp."

La funeralii au venit mai mulți artiști, profund îndurerați de decesul lui Iurie Sadovnic.

"Chiar acum două săptămâni l-am telefonat, era vorba de un proiect și a spus să îl telefonez mai târziu și iată că asta s-a întâmplat. A fost un mare artist, din păcate prea puțin valorificat. Valorile mediocre sunt împinse, iar cele adevărate sunt puse undeva în umbră."

"Va rămâne în memorie ca o personalitate care a făcut multe pentru cultura Moldovei, pentru baladele lui, cântecele lui și ca om. Mi-a zis că de ce se întâmplă așa că lumea de artă este părăsită nu sunt la justa valoare valorificați. E o perioadă foarte complicată pentru toți."

"Am avut norocul de a-l cunoaște şi, dar și să-i fiu coleg acestui mare om. Un mare artist al neamului nostru. Am avut multe concerte împreună şi la noi, şi în România. Nu am cuvinte."

Iurie Sadovnic a fost înmormântat la Cimitirul Central din Capitală, alături de Anatol Dumitraș și Mihai Volontir. Până în ultimul moment au răsunat cântecele sale, care au stârnit emoții puternice în rândul celor prezenți la funeralii. La ceremonie au venit și politicieni.

" Îi aduc sincere mulțumiri maestrului Iurie Sadovnic pentru contribuția și pentru tot ce a fost dumnealui. Pentru creația dumnealui. Am iubit mereu muzica, creația lui Iurie Sadovnic. "

"Sadovnic a fost omul pentru oameni și pentru toate valorile fără de care nu poate exista un neam. Regretabil, ne pare rău."

"L-am cunoscut prin muzica sa, care va rămâne în continuare și care va bucura oamenii. Este o pierdere enormă."

" De fiecare dată mă minunam, nu de voce, nu de talent, dar de a dumitale bunătate, pe toți i-ai crezut, i-ai iubit și i-ai răbdat!"

Iurie Sadovnic a fost găsit mort în data de 7 iunie, în apartamentul său din Capitală. Interpretul a lăsat un bilet de adio în care a menționat că are prea multe boli și că nu vrea să fie o povară pentru nimeni.


" Trebuie să simți un lucru, să-ți simți menirea. Fiecare din noi are menirea. Principalul să-ți placă. Dacă-ți place și dacă lupți pentru asta, chiar cu piedici, totuna mergi înainte și vrei nu vrei vin bucuriile acelei vieți. "

 

© 2019 General Media Group Corp.
Toate drepturile rezervate.