Afacere de succes. Un moldovean produce bere artizanală în Mexic
Embed:
Afacere de succes. Un moldovean produce bere artizanală în Mexic

Un moldovean a cucerit Mexicul cu berea sa artizanală pe care a numit-o Moldova, în cinstea țării din care provine. Tânărul, originar din Chișinău, și-a deschis o mică afacere într-un oraș din apropierea capitalei Ciudad de Mexico. Acum berea sa cu gust de piper, fructe uscate, ciocolată sau cafea este foarte solicitată de localnici.

Emil Andronic a studiat economia în Moldova, însă, după încheierea studiilor, a decis să plece din țară și să-și încerce norocul peste ocean, tocmai în Mexic. S-a stabilit într-un oraș din apropierea capitalei Ciudad de Mexico, unde peste un timp a început să producă bere artizanală.

"În cazul meu, Mexicul este o țară foarte mare cu multe posibilități, clar că trebuie să ai careva idei care să le accepte, trebuie să fii insistent. Afacerea cu berea s-a început de la o producție foarte mică cu echipă mică, dar cu timpul am acumulat un portofoliu cu clienți importanți", a afirmat moldoveanul stabilit în Mexic, Emil Andronic.

Departe de casă, tânărul a hotărât că ar putea să-și promoveze țara, astfel și-a denumit producția - Moldova.

"Ajungând în Mexic toată lumea mă întreba de unde sunt. Spunându-le că sunt din Republica Moldova, lumea nu știa de această țară, dar am notat că cuvântul Moldova se memoriza foarte ușor de către mexicani. Lumea începe a căuta despre berea Moldova în Google și pe acolo le dau careva rezultate și despre Republica Moldova", a zis moldoveanul stabilit în Mexic, Emil Andronic.

Berea produsă de moldovean le-a plăcut localnicilor, dar și turiștilor străini, așa că, în scurt timp, a devenit populară în regiunea în care este stabilit Emil.

În prezent, conaționalul nostru produce cinci tipuri de bere, care sunt vândute în mai multe baruri și magazine din regiunea în care este stabilit. Moldoveanul susține că imaginile de pe sticlele cu bere pe care le produce sunt pictate de un artist și redau stările mexicanilor.

"Este o bere Gipsy Porter Ale, 7,1 % alcool, este o bere tare, complicată, are un gust de prăjit, piper, fructe uscate, caramelă, ciocolată, cafea. Are o culoare negru întunecat cu spumă deasă", a spus moldoveanul stabilit în Mexic, Emil Andronic.

Emil Andronic este stabilit în Mexic de aproape 11 ani. El speră să extindă, în viitor, rețeaua de bere "Moldova".

 

© 2019 General Media Group Corp.
Toate drepturile rezervate.