Ajutor pentru agricultori. La Rîșcani va fi construită o piață agricolă modernă, care va putea contribui și la majorarea exportului
Embed:
Ajutor pentru agricultori. La Rîșcani va fi construită o piață agricolă modernă, care va putea contribui și la majorarea exportului

Una dintre cele mai moderne piețe agricole din țara noastră urmează să fie construită în orașul Rîșcani. Aceasta va include un frigider uriaș, prevăzut pentru păstrarea a două mii de tone de fructe și legume, și o secție de ambalare a produselor agricole.

Prin implementarea acestui proiect, autoritățile locale speră să contribuie la majorarea exportului de produse moldovenești pe piețele din Uniunea Europeană.

Piața agricolă va fi amenajată în apropierea orașului Rîșcani, pe un teren de trei hectare și jumătate. Proiectul mai include o zonă separată pentru comerțul cu amănuntul și un hotel cu trei etaje.

Piața agricolă va fi amplasată în apropierea nodului rutier care face legătură cu patru regiuni economice importante. Este vorba despre orașul Bălți, Cernăuți și Soroca, iar la doar câțiva kilometri distanță, e hotarul cu România.

Exportul în Uniunea Europeană este obiectivul de bază al autorităților locale, care și-au propus în cel mult doi ani, să ducă proiectul la bun sfârșit.

Lucrările de construcție vor fi efectuate în câteva etape.

Agricultorii și antreprenorii din nordul țării spun că această piață le va oferi noi oportunități de dezvoltare. 

Valoarea proiectului se ridică la 43 de milioane de lei, dintre care 20 de milioane vor fi oferite de Agenția de Dezvoltare Nord, iar restul banilor vor fi alocați de administrațiile a 8 raioane din țară.

 

© 2019 General Media Group Corp.
Toate drepturile rezervate.