Alegeri parlamentare 2019: Socialiștii s-au înscris în cursa electorală pentru alegerile din 24 februarie
Embed:
Alegeri parlamentare 2019: Socialiștii s-au înscris în cursa electorală pentru alegerile din 24 februarie

În cursa electorală pentru alegerile din februarie s-au înscris astăzi și socialiștii. PSRM și-a prezentat candidații atât de pe lista de partid, cât și în circumscripții uninominale. Președintele țării, Igor Dodon, care este liderul neoficial al socialiștilor, nu se regăsește printre candidați, așa cum a promis anterior.

Astfel, primii pe lista socialiștilor sunt președintele PSRM Zinaida Grecianîi, care a deținut anterior și funcția de premier. Ea este urmată de parlamentarul Vlad Bătrâncea. Consilierul municipal Ion Cebanu este pe locul al treilea pe lista PSRM. De la tribuna Consiliului republican, liderul socialiștilor i-a propus lui Igor Dodon să fie cap de listă. Deși experții constituționaliști susțin că Dodon nu poate participa la alegeri, întrucât deține fotoliul de șef de stat, el a anunțat că urmează să ia o decizie în acest sens într-o lună.

Mulți dintre cei care figurează pe lista PSRM și-au desemnat candidaturile și pentru circumscripțiile uninominale. Zinaida Greceanîi, de exemplu, va participa și pe circumscripția din orașul Briceni.

Alegerile parlamentare din 24 februarie 2019 se vor desfășura în baza sistemului electoral mixt. Mai exact, 50 de deputați vor fi aleși pe liste de partid, iar 51 direct de popor, în circumscripții uninominale. 

 

© 2019 General Media Group Corp.
Toate drepturile rezervate.