Alt sondaj, aceeași favoriți. Studiul BOP îi plasează în fruntea clasamentului tot pe Igor Dodon și Maia Sandu
Embed:
Alt sondaj, aceeași favoriți. Studiul BOP îi plasează în fruntea clasamentului tot pe Igor Dodon și Maia Sandu

Un alt sondaj de opinie, aceiași favoriți. Un studiu realizat de Barometrul Opiniei Publice îi plasează în fruntea clasamentului tot pe Igor Dodon și Maia Sandu. Lupta va fi însă extrem de strânsă, potrivit sondajului, iar rezultatele, la o diferență de 0,8 puncte procentuale în favoarea lui Dodon. Totuși, numărul indecișilor rămâne destul de mare.

Potrivit studiului, cele mai multe voturi le-ar obține Igor Dodon - puțin peste 23 de %. Maia Sandu ar acumula aproape 20 la sută din sufragii. Totuși, aproape 28 la sută dintre cei chestionați au declarat că vor merge la vot, dar încă nu știu pentru cine își vor da votul. Între timp, alți aproape nouă la sută spun că nu vor merge la vot.

Datele sondajului mai arată că dacă în turul doi se vor duela Igor Dodon și Maia Sandu, lupta ar fi una crâncenă. Igor Dodon este opțiunea a 32,2 la sută dintre cei chestionați, în timp ce Maia Sandu este alegerea 31,4 procente.

Sondajul Barometrul Opiniei Publice a fost efectuat în perioada 8 - 20 octombrie, pe un eșantion 1124 de persoane, marja de eroare fiind de plus - minus trei la sută. Studiul a fost realizat prin intermediul chestionarului la domiciliul respondenților, iar Comisia Electorală a fost anunțată despre efectuarea acestuia. Proiectul a fost finanțat de Fundația Soros Moldova și Biroul de Cooperare al Eveției, iar compania selectată pentru interviuri a fost CBS-AXA.

 

© 2019 General Media Group Corp.
Toate drepturile rezervate.