Am putea avea propria linie de asamblare a troleibuzelor. Silvia Radu: În buget vor ajunge mai mulți bani, iar transportul public din oraș va fi modernizat
Embed:
Am putea avea propria linie de asamblare a troleibuzelor. Silvia Radu: În buget vor ajunge mai mulți bani, iar transportul public din oraș va fi modernizat

În Capitală, ar putea apărea o linie de asamblare a troleibuzelor și autobuzelor electrice. Despre acest lucru a discutat primarul interimar Silvia Radu cu directorul companiei de producere a autobuzelor din Belarus, Vladimir Koroli, care se află într-o vizită la Chișinău. Radu susține că, datorită acestui proiect, în buget vor ajunge mai mulți bani, iar transportul public din oraș va fi modernizat. 

Potrivit edilului, deschiderea unei linii de asamblare în Chișinău va permite modernizarea parcului de autobuze din Capitală cu vehicule moderne și ecologice. 

"Astăzi avem doar 80 de autobuze care sunt pe rute din cele 120 atunci când orașul are nevoie de cel puțin 300 de autobuze și ne-am dori ca aceste noi autobuze, să fie autobuze moderne și de ce nu electrice ca să avem un oraș verde, un oraș frumos", a menționat primarul interimar al Capitalei, Silvia Radu.

Mai mult, țara noastră ar putea exporta autobuze electrice spre Uniunea Europeană.

"Ne-am înțeles că vom crea grupuri de lucru pentru a începe o strategie în ceea ce ține dezvoltarea acestui posibil proiect la Chișinău și astfel vom atrage investiții, vom crea noi locuri de muncă și nu în ultimul rând vom începe exporturile din Republica Moldova către UE care ne va permite să aducem bani în țară", a precizat primarul interimar al Capitalei, Silvia Radu.

Directorul companiei de producere a troleibuzelor din Belarus afirmă că, datorită colaborării dintre specialiștii din țara sa și cei din Chișinău, ar putea fi lărgită gama de produse și servicii pe care le oferă firma pe care o conduce.

"Avem planuri strategice impunătoare, prin care ne propunem să implementăm cele mai noi modele de echipament. Acest lucru va aduce, în primul rând, mai multă comoditate oamenilor", a afirmat directorul companiei producătoare de troleibuze, Vladimir Koroli.

Silvia Radu și Vladimir Koroli au discutat și despre modernizarea parcului de troleibuze din Chișinău. În acest an, vor fi asamblate 20 de unități de transport electric, cinci dintre care vor fi dotate cu sisteme de aer condiționat și de propulsare autonomă, adică vor circula fără fir.

În viitorul apropiat, aceste cinci troleibuze noi vor circula pe străzile Capitalei. Lucrările de asamblare sunt în toi, iar responsabilii de la Regia Transport Electric Chișinău dau asigurări că vehiculele vor fi gata până în data de unu mai. Itinerarul lor nu a fost stabilit deocamdată. Cert este că troleibuzele fără fir vor efectua curse din și spre suburbii.

"La momentul actual interiorul troleibuzului este practic asamblat, din lucrările rămase sunt confecționarea lăzilor pentru acumulatoare și nemijlocit montarea acumulatoarelor pentru tracțiunea autonom", a spus directorul interimar, Regia Transport Electric, Chișinău, Dorin Ciornîi.

În prezent, pe străzile Capitalei circulă peste 300 de troleibuze, dintre care peste 200 sunt noi. Reprezentanții Regiei Transport Electric susțin că, în următoarea perioadă, urmează să le schimbe și pe cele vechi care au mai rămas.

 

© 2019 General Media Group Corp.
Toate drepturile rezervate.