Ambasadorii europeni resping atacurile lansate recent asupra lui Peter Michalko
Embed:
Ambasadorii europeni resping atacurile lansate recent asupra lui Peter Michalko

Ambasadorii europeni resping atacurile lansate recent asupra lui Peter Michalko și partenerilor occidentali. 21 de ambasadori au semnat o declarație publică în care condamnă acuzațiile făcute de Partidul Socialiștilor și deputatul Ilan Șor, după ce aceștia l-au acuzat recent pe șeful delegației UE la Chișinău de implicare în politica internă a țării și de standarde duble.

În document se arată că emisarii europeni urmăresc situația din țara noastră și compatibilitatea legilor și a practicilor interne cu angajamentele internaționale ale Moldovei, inclusiv față de UE. Totodată, UE își declară sprijinul prin proiectele sale în beneficiul tuturor oamenilor din țară. Declarația publică a fost emisă ca urmare a criticilor dure lansate public față de șeful delegației europene, Peter Michalko. Acesta a fost vizat de președintele PSRM, Igor Dodon, pe problema înaintării Marianei Durleșteanu la funcția de prim-ministru. Dodon afirma că dacă cei 54 de deputați, semnatari ai acestei candidaturi, ar fi susținut partidele pro-europene, atunci reacția partenerilor occidentali nu era atât de dură.

"Oare avem standarde duble? Nu poate fi așa ceva într-o societate democratică europeană", - a remarcat Igor Dodon.


Și liderul Partidului "ȘOR", Ilan Șor, l-a criticat pe șeful Delegației UE la Chișinău. "Peter Michalko se manifestă ca un supraveghetor al Moldovei și își permite să se implice direct în treburile interne ale țării noastre.", a declarat Ilan Șor. Afirmațile au fost lansate după ce Peter Michalko a spus că "este îngrijorătoare situația atunci când în negocieri sau în procesul de decizie privind formarea Guvernului sunt implicate persoane care au participat la frauda bancară". Șor susține că acțiunile și declarațiile lui Michalko încalcă prezumția nevinovăției și contravin statutului său de diplomat. Am trimis o solicitare scrisă pe adresa Delegației UE la Chișinău, pentru a obține un comentariu din partea lui Peter Michalko. Reprezentanții delegației au confirmat, printr-un mesaj, că au recepționat solicitarea, au promis să revină cu un răspuns, dar nici până acum nu am primit o reacție.

 

© 2019 General Media Group Corp.
Toate drepturile rezervate.