Ambasadorul SUA la Chișinău, Dereck J. Hogan, rugat de Dmitri Voloșin să renunțe la fostul Stadion Republican
Embed:
Ambasadorul SUA la Chișinău, Dereck J. Hogan, rugat de Dmitri Voloșin să renunțe la fostul Stadion Republican

Activistul civic Dmitri Voloșin i-a adresat o scrisoare deschisă ambasadorului SUA la Chișinău, Dereck Hogan, în care îi solicită diplomatului să renunțe la terenul fostului Stadion Republican. Într-o postare pe Facebook, Voloșin i-a cerut oficialului să accepte o întâlnire cu reprezentanții societății civile pentru a discuta acest subiect.

Se pare că Dmitri Voloșin susține poziția președintelui Igor Dodon, care anterior s-a împotrivit ca terenul să fie oferit pentru construcția noului sediu al Ambasadei SUA. Șeful statului a refuzat anul trecut să promulge o lege în acest sens.

Recent, au apărut și disensiuni în Alianța Kozak PSRM - ACUM cu privire la acest subiect. Socialiștii din Consiliul Municipal Chișinău le-au cerut Guvernului și Parlamentului să abroge legea și le-au propus americanilor să cumpere lotul de pământ de lângă Academia de Muzică și Arte Plastice ca să-și extindă ambasada. Colegii de coaliție ai socialiștilor din blocul ACUM nu le-au susținut ideea.

Revenit dintr-o vizită în Statele Unite, ministrul de Externe, Nicu Popescu, a declarat că trebuie încheiate cât mai repede procedurile tehnice, astfel încât să fie posibilă începerea lucrărilor de construcție a sediului misiunii diplomatice a SUA pe teritoriul fostului Stadion Republican.  

 

© 2019 General Media Group Corp.
Toate drepturile rezervate.