Ambulanțe blocate la Valea Morilor. Drumul de acces spre Centrul COVID-19, blocat de mașini parcate neregulamentar
Embed:
Ambulanțe blocate la Valea Morilor. Drumul de acces spre Centrul COVID-19, blocat de mașini parcate neregulamentar

Au ieșit în parc la plimbare, și-au parcat mașinile ilegal și în așa fel au blocat accesul ambulanțelor spre centrul COVID din preajma parcului Valea Morilor. Drumul de acces spre Moldexpo, unde este dislocat centrul de triere, a fost blocat după ce, pe ambele părți, au fost parcate mașini. Astfel, șoferii de ambulanțe au circulat cu mare dificultate și au fost nevoiți să cheme poliția pentru a lua măsuri. După ce am solicitat de la autoritățile municipale o reacție cu privire la această situație, Primăria a anunțat că va solicita Inspectoratului Național de Patrulare să detașeze un echipaj de patrulare pentru a monitoriza permanent buna circulație a ambulanțelor, care transportă pacienți către Centrul COVID.

Un martor ocular a filmat aceste imagini și le-a trimis pe adresa redacției noastre. Aseară, am mers la fața locului, unde între timp au ajuns și două echipaje ale poliției, chemate de șoferii de ambulanță, care nu puteau să transporte pacienții la centrul COVID, din cauza șoferilor iresponsabili, care și-au parcat mașinile pe ambele părți ale străzii. Ambulanțele au putut ajunge la destinație, abia după ce oamenii legii au fluidizat traficul rutier. Timp de o oră cât au fost la fața locului, polițiștii au întocmit zece procese verbale pentru parcare neregulamentară.

"Multe mijloace de transport crează obstacol la ambulanțele care se duc la spitalul Moldexpo. În legătură cu aceasta s-a făcut interpelare la 112 să venim să întreprindem măsuri. Identificăm conducătorii mijloacelor și vor fi sancționați conform legislației în vigoare."

De cealaltă parte, șoferii spun că în zonă sunt puține locuri de parcare și sunt nevoiți să-și lase mașinile pe unde apucă.

"Aici parchează cam toți așa cum găsesc un loc liber. Noi am venit și am parcat așa cum și toată lumea.C cred că ar fi de dorit la așa parc mare de făcut o parcare mare acolo spre Moldexpo unde este destul loc"

Ca să nu se creeze ambuteiaje, atuni statul trebuie să asigure cetățenilor locuri de parcare.Aatunci când se fac proiecte de legi, amenzi, statul trebuie să ofere soluție și atunci când nu se respectă și el încalcă, atunci el trebuie tras la răspundere

"Oamenii vor să se odiheanscă, unde să parcheze, care-i alternativa? Împrejurul iazului eu am calculat că sunt câteva mii de oameni și fieacare are mașină. Adică pe de o parte una-i una, dar una-i alta"

Autoritățile municipale consideră că în acea zonă trebuie să se afle permanent un echipaj de patrulare, pentru a asigura accesul ambulanțelor către centrul COVID. În același timp, responsabilii din cadrul primăriei promit să majoreze numărul locurilor de parcare în preajma Parcului Valea Morilor.

"Suntem în proces de examinare pentru a găsi soluții pentru organizarea unor parcări pentru că este o zonă foarte aglomerată. Cel puțin temporare. Însă cât de multe nu ar fi oricum nu o să ajungă la toată lumea de asta cred că trebuie să facem apel către chișinăuieni să aibă grijă să nu își parcheze mașinile în calea ambulanțelor. Nu poți să închizi circulația pentru mașini pentru că sunt blocuri locative".

Pentru staționarea sau parcarea în locuri interzise, șoferii riscă amenzi de până la 1500 de lei și 4 puncte de penalizare.

Șoferii care au parcat ilegal au fost sancționați cu amenzi de la 700 de lei. De la începutul acestui an și până la jumătatea lunii februarie, în Chișinău au fost ridicate peste 300 de automobile parcate neregulamentar.

 

© 2019 General Media Group Corp.
Toate drepturile rezervate.