Americanul de la Bulboaca. Motivul pentru care un locuitor al Statelor Unite s-a mutat în Moldova
Embed:
Americanul de la Bulboaca. Motivul pentru care un locuitor al Statelor Unite s-a mutat în Moldova

În timp ce mulți moldoveni își doresc cu tot dinadinsul să trăiască "visul american", un locuitor al Statelor Unite s-a mutat în Moldova și a început aici o nouă viață. Americanul Edward Taub, în vârstă de 60 ani, și-a schimbat radical viața după ce s-a îndrăgostit de Svetlana, o moldoveancă care i-a devenit soție. Cei doi s-au căsătorit acum 11 ani, iar înscrierea a fost una deosebită, întrucât evenimentul a ajuns în Cartea Recordurilor Guinness.

 


"Pentru această gospodărie Edward a fost gata să renunțe la America și să înceapă o nouă viață în Moldova. Mai ales că stă la doar câteva cartiere de castel. Aici are o poiată cu păsări și o grădină de care îngrijește zi de zi cu mult drag." 

Edward Taub locuiește în Bulboaca, raionul Anenii Noi, de mai bine de doi ani. Pe Svetlana a cunoscut-o în anul 2008, în timp ce se afla într-o vizită în țara noastră.

"O zi, ne-am văzut o zi la o pizza și am mai vorbit despre principiile pe care noi le-am trăit în viața, el m-a întrebat: - Ai vrea să pleci în america? eu i-am zis că eu nu cunosc limba engleză și am copii am mamă, dacă e voia Domnului mă duc oriunde."

Svetlana spune că Edward a cucerit-o destul de rapid. 

"Am corespondat prin internet o primăvară întreagă, pe urmă el a venit vara aici am mai stat în Chișinău a mai făcut cunoștință și pe urmă în toamnă.. jumătate de an ne-am căsătorit." 

Cei doi s-au căsătorit în Coreea de Sud împreună cu încă 20 de mii de oameni, eveniment inclus și în cartea Recordurilor Guinness. Ceremonia grandioasă a avut loc în 2009, într-o piață mare, unde 10 mii de cupluri și-au zis "Da!" concomitent. 

"Aici sunt pozele de la nuntă de 11 ani în urmă. " 

Acum Edward lucrează în calitate ghid la Castelul Mimi din Bulboaca, loc unde își petrece o mare parte de timp. 

"Decizia de a ne muta aici a fost luată treptat și asta s-a întâmplat acum trei ani. Eu eram profesor la școală, în Detroit, Michigan. După ce m-am retras din această activitate, soția mi-a sugerat să ne mutăm în Moldova, să locuim împreună cu mama sa, la sat."

Iar pentru a face acest pas, Edward a avut doar două condiții. 

"Eu încă sunt în perioada de adaptare, pentru că atunci când soția mi-a sugerat să ne mutăm în Moldova, eu am avut doar două condiții. Am zis că nu vreau să folosesc toaleta de afară, la care mi-a zis că "asta e ceea ce avem", dar până într-un final am făcut toaletă în casă. Cea de-a doua condiție a fost să nu omor nici o găină, de aceea am angajat pe cineva care să facă acest lucru."

Bărbatul spune că s-a obișnuit deja cu modul de viață din Moldova. 

"Aici avem beciul, am refăcut designul din exterior, am pus uși noi, iar vinul este acolo jos, împreună cu compotul și alte lucruri."

Pentru că este pasionat de muzică, Edward își petrece timpul liber cântând. 

 

© 2019 General Media Group Corp.
Toate drepturile rezervate.