Andrei Năstase îi cere Maiei Sandu să se retragă din cursa prezidențială în favoarea sa
Embed:
Andrei Năstase îi cere Maiei Sandu să se retragă din cursa prezidențială în favoarea sa

Candidatul Platformei Demnitate și Adevăr la funcția de președinte al țării, Andrei Năstase, îi cere liderului PAS să se retragă din cursa prezidențială în favoarea sa. Năstase spune că prin acest gest, Maia Sandu ar da dovadă de susținere reciprocă, așa cum și el s-a retras în favoarea ei în 2016.  Declarațiile au fost făcute de Năstase la un post privat de televiziune.

"Era foarte și foarte bine dacă și în această campanie la fel ca și în 2016 ne-am fi susținut reciproc , am fi mers cu un singur candidat așa cum am stabilit de comun acord în iunie în 2019, dar mai este timp. Dacă eu am făcut-o pe 15 octombrie, m-am retras și am susținut-o pe doamna Sandu de ce nu ar face și ea anul acesta, poate face".

  Potrivit lui Andrei Năstase, era mult mai bine dacă Platforma Da și PAS ar fi mers în campanie cu un singur candidat.  De cealaltă parte, candidatul PAS, Maia Sandu a menționat că acel candidat care va ajunge în turul II va avea nevoie de sprijin din partea tuturor pentru a învinge împotriva singurului adversar, care, potrivit ei, este Igor Dodon. Alegerile prezidențiale vor avea loc în data de întâi noiembrie. În cursă sunt înregistrați opt candidați.

 

© 2019 General Media Group Corp.
Toate drepturile rezervate.