Andrei Năstase și Vlad Batrîncea, invitați de președintele Ucrainei să viziteze Donbasul
Embed:
Andrei Năstase și Vlad Batrîncea, invitați de președintele Ucrainei să viziteze Donbasul

Andrei Năstase și Vlad Batrîncea, care au votat pentru redobândirea de către Rusia a dreptului de vot în APCE, au fost invitați de președintele Ucrainei să viziteze Donbasul. Vladimir Zelenski i-a chemat în estul țării pe toți cei care au votat în favoarea Moscovei la Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei.

Liderul de la Kiev crede că doar așa deputații de la APCE vor înțelege câtă suferință a provocat Rusia în Donbas. Invitația a fost lansată de Zelenski în cadrul summitului UE-Ucraina, care s-a desfășurat ieri în capitala Ucrainei.

În cadrul discursului, Vladimir Zelenski a vorbit și despre importanța prelungirii sancțiunilor împotriva Rusiei. Liderul de la Kiev susține că aceasta este singura armă diplomatică a Ucrainei împotriva Moscovei.  Rezoluția în favoarea Federației Ruse a fost votată de APCE pe 25 iunie. 118 delegați, printre care liderul PPDA Andrei Năstase și socialistul Vlad Batrîncea s-au pronunțat pentru redobândirea de către Moscova a dreptului de vot în forul paneuropean.

Colegul lor de alianță, Mihai Popșoi de la PAS, a votat însă împotrivă. Votul lui Andrei Năstase a fost criticat dur de formatori de opinie, societatea civilă din Moldova, dar și din Ucraina. Mai mult, acesta a primit critici și din partea colegilor săi de partid și din alianță, care au menționat că n-ar fi votat în favoarea Rusiei.

Moscova a fost lipsită de dreptul de vot în cadrul APCE în 2014, după anexarea Crimeei și nu a mai plătit contribuții la bugetul Consiliului Europei din 2017. 

 

© 2019 General Media Group Corp.
Toate drepturile rezervate.