Andrian Candu, la Reuniunea Adunării Generale a ONU: Pentru a salva vieți, Moldova va promova securitatea rutieră
Embed:
Andrian Candu, la Reuniunea Adunării Generale a ONU: Pentru a salva vieți, Moldova va promova securitatea rutieră

Moldova este hotărâtă să promoveze și să asigure siguranța rutieră. Declarația a fost făcută de președintele Parlamentului, Andrian Candu, la Reuniunea Adunării Generale a ONU. Șeful legislativului a menționat că guvernarea de la Chișinău este conștientă de complexitatea  problemei și de consecințele acesteia asupra dezvoltării țării.

"În timp ce numărul deceselor provocate de accidentele rutiere a scăzut cu peste 30 la sută între anii 2010 - 2016, în ultimii ani a crescut din nou. Acest lucru ne determină să depunem mai multe eforturi în Parlament, Guvern, alături de parteneri și de societate pentru a ne asigura ca cetățenii sunt în siguranță", a declarat președintele Parlamentului, Andrian Candu.

Andrian Candu a vorbit despre campania de informare În brațe nu-i în siguranță, promovată de el însuși pentru încurajarea transportului copiilor în scaune auto, precum și despre platforma parlamentară creată pentru asigurarea implementării celor mai bune practici internaționale și a standardelor UE în securitatea rutieră. În acest scop, în luna ianuarie a fost lansat programul Drumuri bune pentru Moldova, în cadrul căruia vor fi reabilitate 1.200 de kilometri de drumuri locale.

"Este cel mai mare proiect de infrastructură din Moldova, finanțat din bugetul național și este o investiție sustenabilă în vederea asigurării siguranței populației, mobilității, acesibilității, comerțului și al dezvoltării", a afirmat președintele Parlamentului, Andrian Candu.

În calitate de ambasador al securității rutiere și de șef de legislativ, Andrian Candu a subliniat necesitatea bunei cooperări și a eforturilor comune în promovarea obiectivului global de reducere a numărului de răniți și morți în accidente rutiere.

"Vreau să închei, domnule președinte, amintind că siguranța drumurilor nu este doar un privilegiu al modernității, dar și o necesitate pentru a salva vieți în fiecare zi", a menționat președintele Parlamentului, Andrian Candu.

Președintele Parlamentului se va afla în SUA până în data de 19 aprilie. El va avea mai multe întrevederi cu înalți oficiali americani. De asemenea, Candu va participa la Conferința globală a Băncii Mondiale și a Fondului Monetar Internațional, ce se va desfășura la la New York.

 

© 2019 General Media Group Corp.
Toate drepturile rezervate.