Andrian Candu: PDM va ajuta grupul de inițiativă privind organizarea referendumului pentru abrogarea sistemului mixt de vot
Embed:
Andrian Candu: PDM va ajuta grupul de inițiativă privind organizarea referendumului pentru abrogarea sistemului mixt de vot

Partidul Democrat va ajuta grupul de inițiativă privind organizarea referendumului pentru abrogarea sistemului mixt de vot.

Declarația a fost făcută de președintele Parlamentului, Andrian Candu, în cadrul emisiunii Replica din această seară.

Șeful Legislativului a mai spus că PDM este gata să inițieze o campanie de colectare a banilor în acest scop, însă este sigur că plebiscitul va fi un eșec total, deoarece oamenii își doresc să voteze direct deputații.

"Ca să nu mai existe nicio suspiciune în societate, eu mi-aș dori ca el să se desfășoare, dar nu pe banii statului. Și chiar am început discuțiile cu colegii care ar fi implicarea noastră a Partidului Democrat să ajutăm pe cei care vor să organizeze referendumul. Poate chiar să strângem bani.  Îi vom ajuta inclusive cu colectarea semnăturilor, de ce nu.Dar noi știm că va fi eșec", a declarat președintele Parlamentului, Andrian Candu.

Potrivit șefului Legislativului plebiscitul ar putea costa între 80 și 90 de milioane de lei.

Inițiativa de a organiza un referendum pentru abrogarea sistemului electoral mixt este susținută de PCRM, Formațiunea Partidul Nostru, Partidul Acțiune și Solidaritate și Partidul Platforma Demnitate și Adevăr. 

 

© 2019 General Media Group Corp.
Toate drepturile rezervate.