Angajații Căilor Ferate din Moldova își vor primi salariile restante până la sfârșitul acestui an
Embed:
Angajații Căilor Ferate din Moldova își vor primi salariile restante până la sfârșitul acestui an

Angajații Căilor Ferate din Moldova își vor primi salariile pentru cele patru luni restante până la sfârșitul acestui an. Asigurarea vine din partea șefului întreprinderii de stat, Oleg Tofilat, care afirmă că situația financiară de la CFM aproape că s-a stabilizat, iar de la începutul verii, angajații își primesc lefurile regulat. Tofilat spune că datoriile vor fi achitate din contul vânzării activelor neutilizate ale întreprinderii.

"Rămân patru salarii din lunile anterioare februarie, martie, aprilie, mai, pe care le vom achita din vânzările de active neoperaționale și avem toate șansele să o facem până la sfârșit de an și să intrăm în noul an fără nicio datorie de salariu."

În luna iulie, CFM a propus angajaților să împrumute de la bancă echivalentul salariilor neachitate și să plătească rata lunară din propriul buzunar. La rândul său, întreprinderea își asuma angajamentul să acopere dobânzile și taxele aferente creditului, și să stingă datoriile angajaților săi față de creditori când va aduna suma necesară. Între timp, potrivit lui Oleg Tofilat, situația financiară de la CFM s-a stabilizat așa că angajați nu vor mai fi nevoiți să acceseze credite.

"Luna trecută, 30 de procente din angajați au ridicat cel puțin două salarii. Luna asta, cred că va fi la fel. Dacă reușim bine, vom reuși până la sfârșit de septembrie să achităm tot salariul pe august."

Acest lucru se datorează faptului că, în ultimele luni, volumul de mărfuri transportate pe cale feroviară a crescut de aproape două ori.

"Sunt anumiți factori care nu depind de mine. De exemplu, recolta mare de cereale. Dar noi am asigurat să fie motorină la timp, să fie cât mai multe vagoane reparate și scoase în lucru și la fel cu locomotivele."

Restanțele salariale de la CFM se ridică la aproximativ 100 de milioane de lei. În prezent, în cadrul întreprinderii activează în jur de 6 mii 300 de angajați.

 

© 2019 General Media Group Corp.
Toate drepturile rezervate.