ANRE anunță elaborarea unei aplicații prin care șoferii vor afla prețurile carburanților, iar între timp, noi scumpiri
Embed:
ANRE anunță elaborarea unei aplicații prin care șoferii vor afla prețurile carburanților, iar între timp, noi scumpiri

Benzina și motorina se scumpesc din nou. Pentru mâine ANRE a stabilit noi prețuri. Un litru de benzină A-95 va costa cu șapte bani mai mult decât azi, adică 21 de lei și 26 de bani. Pentru un litru de motorină, șoferii vor scoate din buzunar 18 lei și 21 de bani, cu nouă bani mai mult. Tot azi Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică a anunțat că, în următoarele trei luni, va elabora o aplicație prin care șoferii vor afla unde și la ce preț se vând carburanții.

"Toți operatorii, toți retailerii urmează să raporteze în fiecare zi lucrătoare pentru fiecare stație de alimentare până la ora 16:00, prețurile care vor fi afișate începând cu ziua următoare. Astfel, ANRE se angajează să pună la dispoziția agenților economici platforma nominalizată, să ofere acces public la informațiile privind adresa de amplasare, prețurile stabilite, inclusiv cu posibilitatea sortării pe criteriul cel mai mic preț."

Reprezentul ANRE spune că atunci când șoferii vor consulta platforma de prețuri la carburanți, stațiile care vor vinde mai ieftin vor fi în câștig. Prețurile plafon pentru carburanți sunt stabilite zilnic, până la ora 12, de Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică. După miezul nopții, petroliștii trebuie să afișeze noile prețuri. 

 

© 2019 General Media Group Corp.
Toate drepturile rezervate.