Ascultă povestea mea preferată. Părinții, încurajați să le citească basme copiilor
Embed:
Ascultă povestea mea preferată. Părinții, încurajați să le citească basme copiilor

"Ascultă povestea mea preferată". Acesta este sloganul unui nou proiect care are drept scop motivarea părinților să le citească mai mult copiilor. În cadrul proiectulului, câte o personalitate din țara noastră va prezenta odată în lună copiilor basmul său preferat. Startul a fost dat de ministrul Culturii, Monica Babuc.

Ora de lectură a fost  organizată la Biblioteca Națională pentru Copii "Ion Creangă".

Copiii au ascultat neclintiți povestea "Casa părintească" de Spiridon Vangheli. 

Pe alți micuți i-a impresionat o poveste despre Învierea lui Isus Hristos.

Potrivit ministrului Culturii, copiii preferă tehnologiile în detrimentul cărților, iar părinții sunt prea ocupați ca să le citească. 

"Dragi părinți, nu există metodă mai bună în educație decât exemplul propriu și cititul poveștilor înainte de somn. Este o chestie verificată de mine în copilărie și verificată pe fiica mea în copilăria ei, așa că citi și povești copiilor", a menționat ministrul Culturii, Monica Babuc.

"Invitând personalități, care au atins ceva în viață, care știu ce înseamnă lectură și cunoștințele acumulate din cărți să fie un exemplu pentru bunici, părinți să le citească copiilor în glas", a spus directorul bibliotecii pentru copii "Ion Creangă", Claudia Balaban.

În perioada următoare, le vor citi povești copiilor scriitorii Sergiu Botezatu și Petre Popa, academicianul Mihai Cimpoi și compozitorul Constantin Rusnac.

 

© 2019 General Media Group Corp.
Toate drepturile rezervate.