Asistență umanitară din România. 13 camioane cu produse sanitare de protecție au ajuns la Chișinău
Embed:
Asistență umanitară din România. 13 camioane cu produse sanitare de protecție au ajuns la Chișinău

Un nou convoi de asistență umanitară din România a ajuns astăzi în țara noastră. Cele 13 camioane conțin produse sanitare necesare pentru combaterea pandemiei de COVID-19 - măști, mănuși și costume de protecție. Valoarea totală a donație este de 48 de milioane de lei moldovenești. La evenimentul din Piața Marii Adunări Naționale au participat mai mulți oficiali din Moldova, România, dar și mai mulți diplomați acreditați în țara noastră.

Coloana de camioane a ajuns la Chișinău în jurul orei 12.00, în Piața Marii Adunări Naționale, unde a avut loc o ceremonie oficială de transmitere a donației. Este vorba despre 1,5 milioane de măști de protecție, 100 de mii de combinezoane și 100 de mii de mănuși de unică folosință. Delegația română a fost condusă de ministrul de Externe de la București, Bogdan Aurescu.

"Suntem și ne dorim să rămânem cel mai important și cel mai sincer partener al Republicii Moldova și a cetățenilor ei în baza relației speciale fundamentate pe comunitatea de limbă, istorie și cultura care ne leagă."

"Împreună încă odată cu același spirit. Asistența oferită astăzi de România prin intermediului mecanismului Uniunii Europene de protecție civilă vine într-un moment foarte potrivit. Încă odată suntem împreună, împreună o să ieșim din această pandemie și împreună suntem mai puternici."

Președintele Maia Sandu și premierul interimar Aureliu Ciocoiu au transmis mulțumiri statului vecin pentru susținerea acordată țării noastre.

"Suntem recunoscători României pentru acest ajutor. Acest ajutor din partea României, din partea țărilor Uniunii Europene este o dovadă clară de prietenie și solidaritate. Vă mulțumesc încă odată și am siguranța că împreună cu România, împreună cu țările Uniunii Europene vom depăși această perioadă complicată."

"România ne-a întins o mână puternică de ajutor în combaterea efectelor pandemice. Sper foarte mult că lotul acesta impunător va permite personalului medical din spitalele noastre, indiferent că sunt din Chișinău, să poată face față acelui flagel care se numește COVID-19."

În centrul Capitalei au venit mai mulți oameni care au scandat mesaje de mulțumire României.


"Trăiască, trăiască, trăiască și-n florească Moldova, Ardealul și țara românească! Mulțumim! Mulțumim! "

Ajutorul umanitar a fost oferit prin mecanismul UE de protecție civilă pentru Moldova. Nu este prima dată când România ajută țara noastră în lupta cu pandemia. În primăvara anului trecut, o echipă de cadre medicale din România a venit în țara noastră, pentru a da o mână de ajutor colegilor moldoveni.

 

© 2019 General Media Group Corp.
Toate drepturile rezervate.