Atac cu cuțitul în bazilica Notre Dame din orașul Nisa. Trei oameni au fost omorâți, iar alți câțiva s-au ales cu răni grave
Embed:
Atac cu cuțitul în bazilica Notre Dame din orașul Nisa. Trei oameni au fost omorâți, iar alți câțiva s-au ales cu răni grave

Franța este în alertă maximă. Trei oameni au fost omorâți, iar alți câțiva s-au ales cu răni grave în urma unui atac cu cuțitul în bazilica Notre Dame din orașul francez Nisa. Masacrul a fost urmat la doar câteva ore de un incident produs la Avignon, unde un bărbat a fost împușcat de poliție după ce a amenințat cu cuțitul mai mulți oameni. Autoritățile locale susțin că ar fi vorba despre atacuri teroriste. Vă atenționăm că urmează detalii și imagini cu puternic impact emoțional.

Potrivit presei franceze, tânărul a intrat în biserică cu o sacoșă plină de cuțite și a atacat trei persoane. O femeie în vârstă de 70 de ani a fost decapitată, iar pe un bărbat de 45 de ani, angajat al bisericii, l-a rănit mortal în regiunea gâtului. A treia victimă, o femeie în vârstă de 30 de ani, a reușit să fugă și să se adăpostească într-un bar din apropierea bisericii. Atacatorul a urmărit-o și a ucis-o după ce a înjunghiat-o de mai multe ori. Acesta a revenit în lăcaș și a continuat să rănească mai multe persoane. Poliția din Nisa a intrat în catedrală la câteva minute și a deschis focul asupra atacatorului.

Autorul masacrului a fost rănit de poliție și transportat la spital. Presa franceză scrie că acesta este un tânăr de 21 de ani, de origine tunisiană, vorbitor de limbă franceză. El susține că se numește Brahim și și-a recunoscut faptele. Locuitorii orașului Nisa sunt șocați de cele întâmplate.

"Am auzit de la televizor că un creștin din comunitatea noastră a fost ucis. Este îngrozitor. Îl cunoșteam. Îl vedeam în fiecare zi cum mergea în zona pieței unde locuim, iar acum aflu că nu mai este”.

La câteva ore după atacul de la Nisa, un alt bărbat a fost ucis de polițiști după ce a amenințat cu un cuțit mai mulți trecători din Avignon. Înainte să fie împușcat, individul ar fi strigat „"Allah Akbar”. Vă atenționăm că urmează imagini cu puternic impact emoțional.

Tot în această dimineață, un gardian de la Ambasada Franței în Arabia Saudită a fost înjunghiat cu un obiect ascuțit. Bărbatul a fost rănit grav, dar din fericire, a supraviețuit. Oamenii legii l-au reținut pe atacator, însă nu au oferit detalii despre identitatea acestuia. Alte două atacuri similare au fost dejucate la Paris și Lion, iar persoanele suspecte au fost reținute.

Președintele țării, Emmanuel Macron s-a deplasat de urgență la Nisa.Oficialul a condamnat atacurile și a declarat că a fost instituit cel mai ridicat nivel din planul antiterorist al Franței. În jur de 7.000 de polițiști vor supraveghea toate lăcașurile de cult din țară, în special bisericile.

"Țara noastră a fost din nou ținta unui atac terorist islamist. Astăzi, întreaga națiune este alături de catolicii care au devenit ținta acestor atacuri."

Incidentele au loc într-o perioadă tensionată după ce, recent, un profesor de istorie a fost decapitat în plină stradă pentru că le-ar fi arătat elevilor săi caricaturi cu profetul Mohamed. După comiterea acestui atac, președintele Emmanuel Macron a decis să intensifice măsurile de supraveghere a propagandei islamiste. Situația a provocat tensiuni între Franța și mai multe țări musulmane care au declarat boicot produselor importate de la francezi.

 

© 2019 General Media Group Corp.
Toate drepturile rezervate.