ATENȚIE la aparatele electrocasnice. În anul 2017, scurtcircuitele au produs 130 de incendii
Embed:
ATENȚIE la aparatele electrocasnice. În anul 2017, scurtcircuitele au produs 130 de incendii

Atenție la aparatele electrocasnice pe care le folosiți. Acestea pot lua foc, dacă au defecte sau priza la care sunt conectate este suprasolicitată. Potrivit Serviciului Situații Excepționale, de la începutul anului, s-au produs aproape 130 de incendii din cauza scurtcircuitelor. În acest sens, salvatorii vin cu un șir de recomandări. 

Această locuință a luat foc, sâmbăta trecută. Pompierii au constatat că flăcările au izbucnit din cauza unui scurtcircuit la frigider.

"Clipe de groază. Asta a fost cea mai tristă și cea mai grea ziua din viața noastră. La momentul de față ni-am ales cu nimic, aproape cu nimic. Am salvat câte ceva din haine, dar tot ce era în garderoba din față aici a ars tot. Am reușit doar să scot actele", a afirmat locuitoarea satului Puțintei, Elena Paciu.

Datorită donațiilor, familia a reușit să adune banii necesari pentru reconstrucția casei.

"Eu sunt în stare foarte depresivă. Până ce cât s-a colectat până acuma, eu mulțumesc Domnului... și tuturor oamenilor", a zis locuitorul satului Puțintei, Gheorghe Paciu.

În urma unui incendiu, și Evlampia Cosoi, fostă profesoară și locuitoare a aceluiași sat, a rămas fără acoperiș deasupra capului. Acum ea este nevoită să locuiască în bucătăria de vară. Mai mult, femeia a suferit arsuri când încerca să-și salveze bunurile.

"Eu mulțumesc la medicii, care au sărit în ajutor, la lumea care mi-a ajutat și îmbrăcăminte, și încălțăminte, și totul ce a fost pus în dulapul plin, totul s-a făcut scrum. Și banii care era, cât am pus acolo", a spus locuitoarea satului Puțintei, Evlampia Cosoi.

"În mare parte, este vorba de incendii care au un caracter tehnic, dar de multe ori vorbim și de factorul uman. Atunci oamenii trebuie să verifice aparatele electrice, să utilizeze aceste aparate, fiind funcționale, să nu le repare de unii singuri, dar să cheme un specialist, siguranțele să fie calibrate", a zis ofițerul de presă SPCSE, Liliana Pușcașu.

Potrivit repezentanților furnizorului de energie electrică "Gas Natural Fenosa", oamenii pot solicita despăgubiri dacă se demonstrează că scurtcircuitul s-a produs din cauza tensiunii în rețea. De la începutul anului, compania a achitat despăgubiri în 243 de cazuri.

"Întreprinderea verifică, dacă în același timp s-a produs difecțiunea în rețeua de distribuție, întreprinderea acoperă cheltuielile de reparația sau restituirea prejudiciului material. Furnizorul de energie electrică este responsabil pentru întreținere și exploatarea rețelelor electrice, până la punctul de delimitare care este contorul", a spus purtătorul de cuvânt "Gas Natural Fenosa", Vasile Gribincea.

În total, de la începutul anului, au avut loc aproape 750 de incendii, în care au murit 42 de oameni, inclusiv doi copii.

 

© 2019 General Media Group Corp.
Toate drepturile rezervate.