Au ajuns la limita disperării și a falimentului! HoReCa a stins luminile în mai multe baruri și restaurante
Embed:
Au ajuns la limita disperării și a falimentului! HoReCa a stins luminile în mai multe baruri și restaurante

Reprezentanții HoReCa sunt nemulțumiți de decizia Comisiei Extraordinare de Sănătate Publică de a menține un șir de restricții. În semn de protest față de decizia de a le interzice să activeze după ora 22:00, administratorii au stins pentru două minute în această seară lumina în localurile de alimentație publică. Angajații speră că vor convinge autoritățile să își schimbe decizia, care le sărăcește familiile.

La ora 19.0 restaurante, cafenele și baruri din Chișinău au stins lumina pentru două minute.


Angajații din sectorul HoReCa susțin că au recurs la acest gest deoarece autoritățile nu le aude solicitările. Ei spun că și-ar dori ca localurile să rămână deschise și după ora 22:00, iar din cauza interdicțiilor veniturile au scăzut considerabil.

"O acțiune de manifestare contra ignoranței autorităților care se ocupă de gestionarea crizei sanitare, pur și simplu ignoră sectorul Horeca din orice dialog sau adresare. Nu înțelegem de ce această prelungire a restricției a continuat, în luna decembrie sectorul a avut pierderi de 20, 30 de procente din încasări. Sperăm că autoritățile să iasă totuși la un dialog și să ne răspundă solicitărilor ca să găsim acel numitor comun pentru acele 50 de mii de familii care lucrează în sector și este unica sursă a lor de existență".


"Starea de urgență în sănătate publică a fost prelungită până în data de 15 februarie. Astfel, toate restaurantele, barurile si cafenelele trebuie sa activeze in continuare cu anumite restricții. La ora 22 administratorii acestor localuri sunt obligati sa stinga luminile".

De la începutul pandemiei pierderile din sector se estimează la zeci de milioane de lei, spun reprezentanții HoReCa.

"Uneori această oră ne impune pe noi în o așa o situație ca să îi limităm pe oaspeți și suntem nevoiți să îi rugăm într-un oarecare mod să părăsească localul în cel mai nepotrivit moment pentru ei".

"Venitul nostru de bază este după ora 7 seara. Oamenii vin după serviciu și se odihnesc. Mulți încearcă să își schimbe activitatea pentru că e o situație dificilă".

Clienții localurilor susțin că restricțiille impuse de autorități nu schimbă cu nimic numărul de cazuri de Covid 19.

"Dacă să luăm în comparație cu troleibuzele care sunt pline cu oameni și acolo nu se respectă absolut de loc distanța. Spre deosebire de restaurante unde sunt peste câteva mese, scaune distanța se păstrează în oricare local. Și cred că nu e nici o problemă să fie deschise și după 10".

"Eu nu aș spune că este o mare diferență că se închid la 10 sau la 11 sau la 12 pentru că diferența de o oră sau două nu face diferență mare între infectanți sau nu. Pentru mine personal nu contează la 10 sau la 11 se închide".

Administratorii localurilor spun că vor repeta acțiunea și mâine seara la aceeași oră.

 

© 2019 General Media Group Corp.
Toate drepturile rezervate.